Biståndsminister Johan Forssell (M) presenterade idag en satsning som han pekar ut som den största bilaterala biståndssatsningen i svensk historia. Han underströk att det viktigaste för svensk biståndspolitik var att Ukraina vinner kriget och att den humanitära hjälpen till landet måste öka.

Under pressträffen presenterade Forssell hur mycket Sverige hittills bistått Ukraina med. Totalt rör det sig om 22 miljarder kronor, varav 4 miljarder var bistånd. Det militära stödet är det överlägset största och rör sig om totalt 17 miljarder.

– Men jag vill också understryka någonting annat och det är att det här är en grundplåt för vårt svenska stöd. Det kommer också tillkomma ytterligare riktade satsningar ovanpå detta, fyllde Forssell ut under pressträffen.

Forssell menade under pressträffen att regeringen frångått den tidigare regeringens biståndspolitik som de menar varit ineffektiv och istället vill eftersträva kvalitet på biståndspolitiken. Den ska bland annat kopplas ihop med handelspolitiken, vilket biståndsministern menar skapar bestående positiva ekonomiska effekter.

Läs mer på swebbtv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här