Tre dagar efter jul publicerade ABC News en rubrik som hävdade att ”2023 var året med rekordhöga temperaturer”. Det visar sig att påståendet är falskt och drivet av falska nyheter om klimatet.

Enligt Columbia University Irving Medical Center blir människor sjuka med yrsel, kräkningar, huvudvärk och trötthet som ett resultat av den globala uppvärmningen – och deras symtom kommer att förvärras om inte utsläppen av växthusgaser ”drastiskt minskas”.

Det låter skrämmande, eller hur? Problemet är att inget av det är sant. Det finns helt enkelt noll bevis för att 2023 var annorlunda än något annat år när det gäller globala temperaturer.

Ändå skulle det klimatgalna företagsmedierna få oss alla att tro att 2023 var det varmaste året någonsin, trots det faktum att väderrekord inte ens går tillbaka så långt.

I en artikel för vetenskapsnyheter skrev Carolyn Granling och Nikk Ogasa att 2023 inte bara slog temperaturrekord, det ”förändrade skalan.”

”Graf efter graf som spårar årets stigande globala temperaturer visar att inte bara var siffrorna högre än någonsin tidigare registrerade på många platser runt om i världen, men avvikelsen från normen var också förbluffande stor”, insisterar de.

Är något av detta sant, dock? Svaret är nej, den enklaste anledningen är att ingen någonsin möjligen kan veta säkert att 2023 var det varmaste året någonsin i jordens historia.

Ingen vet vilka globala temperaturer var när jorden började
Meteorologen från University of Pennsylvania, Michael Mann, skrev i sin bok ”Our Fragile Movement” att ”takten på uppvärmningen under det senaste århundradet saknar motstycke så långt tillbaka som vi kan se, inte bara hundratals eller tusentals, utan många miljoner år”.

Var Mann närvarande för miljoner år sedan när världen påstås ha börjat? Om han inte var det, hur kan Mann göra en sådan påstående?

”Tänk på hur oerhört svårt det är att veta hur mycket världen värmdes upp från säg 3 450 000 f.Kr. till 3 449 900 f.Kr.?” skriver Jo Nova, en oberoende undersökare från Australien. ”Jag menar, under de senaste 10 miljoner åren finns det 100 000 hela århundraden”.

”Hur många prover behöver vi varje århundrade från hela världen för att uppskatta vad den ’globala’ uppvärmningstakten var under varje enskilt århundrade? Om vi bara har tre prover från år 2 miljoner f.Kr., kan vi verkligen säga att vi visste vad temperaturen var”?

Så långt tillgängliga data för närvarande sträcker sig, har globala temperaturer varit i ett ständigt tillstånd av förändring. Det har funnits toppar av uppvärmning följt av toppar av nedkylning, följt igen av fler toppar av uppvärmning och nedkylning efter det. Med andra ord, klimatet förändras alltid.

Det finns noll chans att Mann på något sätt snubblade över antika rekord som bevisar att jorden var väsentligt svalare för tusentals år sedan jämfört med hur den är nu. Han verkar bara hitta på data som låter skrämmande för att driva sin klimatberättelse.

”Året 2024 kommer att vara året för skrämmande historier, både covid och ’klimatförändringar’ samt ett amerikanskt presidentval som kommer att kretsa kring dessa skrämsel och att vänstern kommer att göra absolut allt för att ’vinna'”, skrev en kommentator.

”Trots uppenbart kallare temperaturer på många ställen, upprätthåller de fortfarande det falska påståendet om ’snabbaste någonsin’ uppvärmningen,” skrev en annan. ”De vet att ingen i mainstream-media eller professionella forskare som vill behålla sina jobb eller vetenskapliga organisationer kommer att ifrågasätta det”.

naturalnews.com, Motbevisat: Mediarapporter om att 2023 var året med rekordhöga temperaturer är falska nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här