Multimiljonären Jeffrey Epstein byggde med hjälp av unga kvinnliga rekryterare upp ett stort, sektliknande nätverk av minderåriga flickor som han tvingade att ha sex så ofta som tre gånger om dagen. Jeffrey Epsteins sexklientlista inkluderar namn som Bill Clinton.

Hundratals sidor med dokument från en rättegång kopplad till den anklagade sexhandlaren Jeffrey Epstein offentliggjordes onsdagen den 3:e januari 2023. Detta är den första uppsättningen dokument som öppnats enligt en domstolsorder från 18 december 2023, och fler förväntas komma de kommande veckorna.

Jeffrey Epsteins sexklientlista

Dokumenten förväntas totalt innehålla nästan 200 klientnamn på framstående affärspersoner, politiker och personer från underhållningsbranschen. Den första omgången av frisläppta dokument har redan släppts genom medierapporter, via sociala kanaler och rättegångar.

Detta är dock första gången dessa dokument, som lagts fram i rätten, har offentliggjorts genom det juridiska systemet.

Epsteins klientlista inkluderar många kända personer från makten som tidigare president Bill Clinton, men här förekommer även skådespelaren Kevin Spacey och Prince Andrew. Nu har en del av den kompletta klientlistan släppts.

Dessa misstänks för delaktighet i anslutning till handel med minderåriga flickor, ofta från utlandet, för sexfester i Epsteins hem på tex Manhattan, i New Mexico, Miami och Karibien (Little S.t James), enligt FBI och domstolsprotokoll.

Många av de påstådda offren och associerade har gett offentliga intervjuer och har redan identifierats i media.

Epstein åtalades 2019 för federala anklagelser om att driva en sexhandelsring där för att han sexuellt utnyttjat dussintals minderåriga flickor. Vissa offernamn förblir censurerade på grund av brottens känsliga natur, enligt rättsliga handlingar.

100-tals unga kvinnor

Tidningen Miami Herald har identifierat 80 kvinnor som säger sig ha blivit antastade eller på annat sätt sexuellt utnyttjade av Epstein mellan 2001 och 2006. Herald uppger att det handlar om 100-tals unga kvinnor som utnyttjades för sex under flera decennier.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här