Seriösa analytiker konstaterar att det inte finns någon överdödlighet i Tyskland att tala om. Det stoppar dock inte den tyska regimen att nu starta upp en stor mängd vaccinationscenter i sina olika delstater med målsättningen att de kontroversiella massprogrammen med nano-genvaccinet ska dra igång redan i mitten av december.

Vaccinet från Biontech/Pfizer är ett nano-genvaccin som är mycket kontroversiellt eftersom det tagits fram på mycket kort tid och i sin struktur skiljer sig från många äldre etablerade vaccin.

Trots detta och de omfattande protesterna i hela landet och kritiken som förekommit av profilerade hälsoexperter i landet förbereder sig nu den tyska regimen för att försöka få en överväldigande majoritet av befolkningen ska ta vaccinet. En enskild läkare förväntas kunna genomföra omkring 100 vaccinationer varje dag och finansieringen till centren kommer från den federala regeringen tillsammans med delstaternas lokala regeringar.

Hamburger Morgonpost skriver att de första coronavaccinen just nu håller på att gå igenom godkännandeprocessen i Tyskland och att förberedelserna för att inrätta stora regionala vaccinationscenter redan är i full gång. I just Hamburg är det enligt tidningen de välkända utställningshallarna som kommer att byggas om till ett center för massvaccinationer.

Enligt tidningen uppfyller hallarna senaternas krav med goda transportförbindelser och stora utrymmen för dem som väntar på att vaccineras. Lokala hälsovårdsmyndigheter menar att hundratals vaccinationer bör kunna genomföras varje dag och man förväntar sig också att tyskarna i hög grad aktivt uppsöker de inrättade klinikerna.

Officiellt har myndigheterna ännu inte offentliggjort exakt var någonstans man ska inrätta de stora vaccinationscentren, men vad som står helt klart är att det kommer att bli en centralt belägen plats av rent logistiska skäl.

Läs mer på nyadagbladet.se, Nano-genvaccinet klart: Tyskland förbereder för massvaccinering

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här