Fråga: vad är mer förorenat, luften inomhus eller utomhus? Oftast så är det luften I ditt hus, kontor eller lägenhet som är mer förorenat än luften utomhus. Förorenad luft inomhus har varit rankat bland en av de fem högsta riskerna för allmänhetens hälsa enligt amerikanska EPA, eftersom stillastående luft inomhus  tillåter uppbyggnad av föroreningar, och gör så att det fastnar bland saker I ditt hem.

Det vi har i våra hem utvecklar hemska giftiga kemikalier, som t. ex. formaldehyd. Du kan även bli påverkad av föroreningar som pollen, bakterier, mögel, damm och flertalet olika föroreningar från utomhus som hittar sin väg in.

Lyckligtvis så har vi krukväxter som kan hjälpa oss att lösa några av dessa luftkvalitetsproblem. Även om du inte har gröna fingrar, så är dessa krukväxter svåra döda. Låt oss ta en titt på dem!

1) Krysantemum

krukväxter

Den här krukväxten blev upptäckt av NASA och har visat sig vara ren luftrenarjätte. Den gör av med ammoniak, bensen, formaldehyd och xylen från luften I ditt hem. Den är populär och billig,  den kan även planteras utomhus.

2) Ampelliljor

krukväxter

Ampelliljor är väldigt enkla att odla, som nybörjare är den här krukväxten perfekt att börja med.

Den lyser starkt , indirekt ljus och skickar ut skott med blommor som så småningom kommer att växa till små plantor. Inom kort tid kommer du att ha flertalet Ampelliljor.

3) Dracena

krukväxter

Det finns över 40 olika arter av krukväxten Dracena, vilket gör det väldigt enkelt att hitta den rätta för just dig. Den gör av med bensen, formaldehyd, trikloretylen och xylen från luften. De är giftiga för katter och hundar, så ifall du har husdjur så kanske Dracena inte är det bästa valet.

4) Fikus

krukväxter

Fikusträden är en favorit då de kan växa sig rätt höga, beroende på vilken plats du har dem på. De växer sig upp till 60 cm till tre meter och har en seriös reningsförmåga. Du kan även ha den utomhus under vår och sommar. Fikusen tar bort bensen, trikloroetylen och formaldehyd från luften inomhus.

5) Fredskalla

Fredskallan ger inte bara ifrån sig underbara blommor, den är svår att ta död på och har en enorm förmåga att rena luften. Den blommar under stora delen av sommaren och föredrar skuggiga områden med fuktig men inte blöt jord . Den tar bort ammoniak , bensen, formaldehyd och trikloretylen.

6) Spjutbräken

Den här växten tycker om kalla platser med hög fuktighet och indirekt ljus. Badrumet är en perfekt plats för dessa små vänner. De tar bort föroreningar som xylen och formaldehyd från inomhusluften.

7) Svärmors Tunga