Vaknar du om morgonen och är mindre utvilad än när du la dig? Några få ändringar i dina dagliga rutiner kan bidra till att du får bättre sömn, och en mer välfungerande kropp och hjärna.

Stressa ner: Tänk noga igenom din dag. Vad är det som stressar dig? Här gäller det att reducera potentiella stressfaktorer. Det är också viktigt att lära sig hur man kan tackla en stressande situation på bästa möjliga sätt. Avspänning med andningsövningar och sträckning av kroppens muskulatur kan verka avspännande och lugnande.

Skruva av TVn i tid: Melatoninet – som är det som kallas för sömnhormonet – måste finnas i tillräckliga mängder för att få en god natts sömn. Exempel på vad som bromsar in melatoninproduktionen är blått ljus eftersom hjärnan tolkar det som dagsljus. Blått ljus kommer från bland annat skärmar, TV, datorer och mobiltelefoner. Så försök att stänga av dessa en timme före sängdags.

Läs mer på tv-helse.se

7 KOMMENTARER

 1. Du kommer att jobba i uppförsbacke då mycket av det du påstår inte går att visa att de är så farligt som du skriver då livslängen ökar i stort sett i hela världen.

   • Vad har detta att göra med att livslängden ökar i stort sett i hela världen.

    En av orsaker till det är bland annat att så många vaccineras men de som är motståndare tar bara upp de som råkat illa ut av vaccineringar men som sagt de globala statistiken visar inte att de är farligt för den stora massan då livslängden ökar. Orsaken till ökad livslängd är också bättre mat och sjukvård.

    Så alla påståenden att något är farligt ska gå att se i den globala statistiken men det gör det inte.

    Antalet födda barn är idag under 2,1 per kvinna vilket gör att de födda barnen inte längre orsakar någon befolkningsökning utan orsaken är att vi blir allt äldre. Man räknar med att över hälften av de barn som föddes i Sverige under 2013 idag kommer att bli över 104 år.

    • Du är ganska fel på det. Maten är inte alls bättre idag. Sjukvården är inte heller så imponerande. Största orsak till högre livslängd är hygienen. Mässling var i det närmaste utrotat innan man började vaccinera. Det finns däremot en massa nya och ökande sjukdomar som man till stor del kan härleda till vaccin. Finns kontrollgrupp i USA, Amish folket avstår vaccinationer. Om vi bara tar autism så av 35 000 Amish barn i Chicago hade ingen Autism. Övriga barn i USA har 1 av 50 autism. Pojkar är det 1 av 31. dom är mer drabbade. Fanns ingen Autism förre 1940 då man ungefär började så smått vaccinera. Läs på, men inte på propaganda media om du vill veta sanningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här