En ny studie från USA tillsammans med annan data visar att det är relativt säkert att hävda ett samband mellan vaccin och autism gällande amerikanska barn. Svenska politiker måste vakna för vart vi är på väg och tänka om kring vaccin.

En ny pilotstudie under ledningar av Dr Anthony Mawson undersökte hälsan bland vaccinerade respektive ovaccinerade barn mellan 6-12 år i Florida, Louisiana, Mississippi och Oregon USA.

Vaccinerade barn hade mycket högre risk för att drabbas av olika sjukdomar. Risken för autism och adhd var 4,7 gånger högre. I genomsnitt var risken 3,7 gånger högre för vaccinerade än ovaccinerade barn att drabbas av någon av de undersökta sjukdomarna.

Vaccinerade barn hade också signifikant högre risk för att drabbas av immunrelaterade problem än ovaccinerade. Risken för allergisk snuva var hela 30 gånger högre. För andra allergier ökade risken 3,9 gånger och eksem 2,4 gånger hos vaccinerade barn.

Inte oväntat hade ovaccinerade barn 4-10 gånger högre risk för att drabbats av vattkoppor, röda hund och kikhosta. Men samtidigt hade de lägre risk för att drabbas av öroninflammation och lunginflammation.

Visserligen är detta en pilotstudie som bygger på undersökningar via formulär men ger ändå en fin