Att trimma skägget då och då är ett måste för att säkerställa att din image upprätthålls och att du ser presentabel ut.

Det dröjer inte länge förrän ett vildväxande skägg börjar se ovårdat och tråkigt ut, men oroa dig inte: vi har lösningen! Nedan får du ett antal tips och råd som du kan följa för att få ett utomordentligt stiligt trimmerskägg som du kan vara stolt över.

Innan det är dags för att trimma

Innan du ta fram saxen eller skäggtrimmern bör du ställa dig själv frågan kring vilken typ av stil du är ute efter. Det kan nämligen bli en aning klurigt att själv trimma och styla ett skägg som tidigare har fått växa vilt, så det rekommenderas först av allt att du besöker en barberare som kan ge dig precis den skäggformen som du är ute efter. När du redan har en bas att jobba med blir det sedan lättare att själv fixa till skägget med en sax eller trimmer när det väl börjar växa ut igen.

För att trimma ett långt skägg

Långa skäggtyper kan gynnas av en skäggsax snarare än en trimmer, så det här verktyget kan vara bra att ha nära tillhands innan du drar i gång. Se till så att skägget sedan tvättas innan klippningen för att mjuka upp stråna och göra dem enklare att kamma. Ta nu fram din trofasta grovtandade kam och börja kamma skägget uppåt medan du klipper längs kammen. Se till så att skägget vid hakan förblir längre jämfört med kinderna. Om du sedan även vill ta hand om mustaschen är det bättre att dra nytta av en fintandad kam snarare än en grovtandad variant.

För att trimma ett kort skägg

Kanske är den långa stilen inte någonting som passar dig. Om du hellre vill trimma ett kort skägg är det dags att lägga ifrån dig skäggsaxen och att istället ta fram skäggtrimmern. För att få fram en successiv look är det täta längdinställningar som gäller, och hur mycket du trimmar beror på dina preferenser, hur din ansiktsform ser ut samt hur mycket skägget växer på olika sidor. Det är en god idé att se till så att kanterna kortas ner så att du verkligen får ett stiligt utseende som säkerligen kommer att resultera i många komplimanger och imponerade blickar från omgivningen.