Fascismen ekar allt högre i USA men i ny form. Nu måste svenska etablerade röster som är rädda om vår frihet och demokrati göra sig hörda innan det är för sent.

När den kända radioprofilen Michael Savage, som står till höger på den politiska skalan, tog upp Hillary Clintons hälsa på sitt rikstäckande radioprogram bröts sändningen. En mycket oroväckande utveckling för yttrandefrihet och demokrati i USA.

Naomi Wolfs i boken The End of America: Letter of Warning to a Young Patriot är på väg börjar besannas. Tack vare lögnen om 11 september, kriget mot terrorismen, integritetskränkande lagar, efterföljande övervakningssystem och det som hänt sedan dess. Sakta men säkert pågår nedmontering av demokratin och grundläggande rättigheter.

Journalisten David Seaman blev nyligen utkickad som skribent på Huffington Post för en artikel om Hillarys hälsa. Ett bryskt uppvaknade för en ganska välkänd etablerad journalist. Han har tagit mycket illa vid sig för att bara göra sitt arbete av att reflektera och granska nyhetsvärdig information.

Dr Drew Pinsky fick sparken från sin TV-show när han gjorde samma sak, analyserade Hillary Clintons hälsa.

Enligt Matt Drudge, ägare av och redaktör på Drudge Report, ska en domare från USAs Högsta Domstol sagt till honom att “man” kommer förbjuda länkar till andra nyhetskanaler, kväva yttrandefriheten och därmed stänga ner hans sajt.

Även om det finns skäl att vara hoppfull med tanke på starka och goda motkrafter står vi vid tröskeln till en oroande utveckling om vi förblir tysta. Det som sker i USA kommer senare hit.

palbergstrom.com

2 KOMMENTARER

  1. Detta är bara början! Jag har sett att vissa bloggar i Sverige har stängts ner – i det tysta!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här