”Israel grundade Hamas. Det var ett projekt av Shin Bet, som hade en känsla av att de skulle kunna använda det för att fälla PLO ”, skriver USA: s förre ambassadör i Saudiarabien Charles Freeman i sin bok, ”Djävulens Spel: Hur USA eldade på fundamentalistisk islamism.”

Den 24 juni genomfördes en trovärdig och väl ansedd opinionsundersökning på uppdrag av Washington Institute som nu avslöjar att en solid majoritet av palestinierna förkastar våld och föredrar ett icke våldsamma metoder används, såsom demonstrationer, strejker och massvägran att samarbeta med den israeliska staten är mer konstruktiva för att uppnå resultat, istället för våld och krig.

70 procent av de svarande instämde eller instämde fullständigt i påståendet att ”Hamas bör upprätthålla en vapenvila med Israel både i Gaza och på Västbanken.” Undersökningen visade också övrigt utbrett missnöje med Hamas. Palestinierna är oroliga över officiell korruption och nästan 90 procent vill den palestinska myndigheten ska ”skicka tjänstemän och säkerhetstjänstemän till Gaza för att ta över förvaltningen där.”

Läs hela artikeln på engelska på infowars.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här