Storbritanniens tidigare premiärminister, den ultraglobalistiske profilen Tony Blair (Labour), går nu samman med förre utrikesministern och Tory-ledaren William Hague i ett nytt teknokratiskt projekt. Detta, hoppas man, ska driva igenom ”digitala id-kort” för alla britters personliga data, sammanställd genom en central statskontrollerad struktur.

I en gemensam rapport argumenterar de två makthavarna för att det brittiska systemet med offentliga handlingar är föråldrat och inte har anpassats i takt med den tekniska utvecklingen.

Man menar att digitala ID-handlingar skulle göra det mycket säkrare och enklare för brittiska medborgare att få tillgång till viktiga samhällsfunktioner – och enklare för regeringen att ”förstå medborgarnas behov”.

I en värld där allt från vaccinationsstatus till flygbiljetter och bankuppgifter finns tillgängligt på våra personliga enheter är det ologiskt att samma sak inte gäller för våra enskilda offentliga register”, hävdar de.

De digitala id-handlingarna, efterlyser man, ska innehålla information om bland annat medborgarens identitet, ålder, körkort, arbets- och uppehållstillstånd samt deras utbildning och yrkesmässiga kvalifikationer. Enligt Blair och Hague är det nödvändigt att den brittiska regeringen gör en ”grundläggande omformning av staten kring teknologin”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Politikertoppar vill ha digitala id-handlingar på alla britter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här