Rysslands president Vladimir Putin talar mer och mer om hotet från ”globalisterna”. Kanske har han märkt att allt fler människor i västvärlden ser dem som ett hot.

I ett nytt tal nämner han den så kallade ”gyllene miljarden”, vilket är en populär teori bland ryssar om att världen egentligen styrs av hemliga eliter som försöker roffa åt sig rikedomar på bekostnad av vanliga hederliga människor, som får sina liv förstörda.

Den ryske presidenten använder alltså folkets klasspråk, jargong, och det han säger stämmer också väl överens med den kritik som flödar i sociala medier mot World Economic Forum och andra globalister.

Putin försöker uppenbarligen utmåla sig själv som en del av folket – mot eliten. Världen står inför ”revolutionära” förändringar, hävdar han.

– Dessa enorma förändringar är naturligtvis oåterkalleliga. Både på nationell och internationell nivå pågår processer för att utveckla grunderna och principerna för en harmonisk, mer rättvis och samhällsfokuserad samt säker världsordning som ett alternativ till den existerande världsordningen, eller den unipolära världsordning som vi levde i, och som på grund av sin natur definitivt håller på att bli en bromskloss för utvecklingen av vår civilisation.

Läs mer på swebbtv.se, Putin: Globalisterna hotar mänsklighetens utveckling

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här