Under en ceremoni i fredags inlemmades de östukrainska områdena Donetsk, Lugansk, Zaporozhye och Kherson formellt i Ryssland.

Man kunde se delar av Vladimir Putins tal i svensk tv. Men egentligen handlade hans tal inte så mycket om dessa regioner. Talet var en lång och brutal attack mot västvärldens ”eliter”.

– Det finns inget Sovjetunionen längre, vi kan inte återvända till det förflutna, sade Putin.

– När Sovjetunionen kollapsade bestämde sig väst för att världen och vi permanent skulle acceptera deras befallningar. 1991 trodde västvärlden att Ryssland aldrig skulle resa sig efter sådana chocker utan falla sönder i bitar på egen hand. Och det var nästan vad som hände. Vi minns det hemska 1990-talet, det hungriga, kalla och hopplösa. Men Ryssland stod kvar, blev levande, växte sig starkare och intog sin rättmätiga plats i världen.

Västeliterna har dock fortsatt försökt krossa Ryssland, enligt Vladimir Putin. Västvärldens ledare är inte kapabla att lugna ner sig så länge Ryssland existerar som ett stort och rikt land.

– Allt vi hör från väst är deras regelbaserade världsordning. Var kommer den ifrån? Vem har någonsin sett dessa regler? Vem gick med på eller godkände dem? Förstå att detta är bara en massa nonsens, rent bedrägeri, dubbelmoral, eller till och med trippelmoral. De tror att vi är dumma i huvudet. Ryssland är en stor tusenårig makt, en hel civilisation, som inte kommer att leva efter sådana provisoriska, falska regler, sade presidenten.

– Västerländska eliter förnekar inte bara nationell suveränitet och internationell lag. Deras hegemoni har uttalade drag av totalitarism, despotism och apartheid. De delar fräckt upp världen i sina vasaller – de så kallade civiliserade länderna – och alla andra, som enligt dagens västerländska rasisters utformning borde läggas till listan över barbarer och vildar. Falska beteckningar som ”skurkland” eller ”auktoritär regim” används för att stigmatisera hela nationer och stater, vilket inte är något nytt. Det finns inget nytt i detta. Innerst inne har de västerländska eliterna förblivit samma kolonisatörer. De diskriminerar och delar in folk i toppskiktet och resten.

Och det är alltså i detta tal som den ryske ledaren uttryckligen anklagar västmakter, ”anglosaxerna”, för att ha bombat sönder Nord Stream.

I grunden är det USA:s eliter som styr.

– USA:s diktat backas upp av våld, enligt nävens lag, sade Putin. Ibland är det vackert inslaget, ibland finns det inget omslag alls men kärnan är densamma: nävens lag. Därav utplaceringen och underhållet av hundratals militärbaser i världens alla hörn, Nato-expansion och försök att snickra ihop nya militära allianser, fortsatte han.

Men enligt Vladimir Putin är det inte bara Ryssland och andra länder som drabbas av västeliternas brutala framfart, utan även befolkningarna i de egna länderna.

– Låt mig upprepa att de västerländska eliternas diktatur riktar sig mot alla samhällen, inklusive medborgarna i västländerna själva. Detta är en utmaning för alla. Denna fullständiga förkastelse av vad det innebär att vara människa, störtandet av tro och traditionella värderingar, samt undertryckandet av frihet kan liknas vid en ”religion i omvänd riktning” – ren satanism. Jesus avslöjade falska profeter och förklarade i bergspredikan: ”Av deras frukter skall ni känna dem.” Dessa giftiga frukter är redan uppenbara för människor, och inte bara i vårt land utan också i alla andra länder, inklusive många människor i själva västerlandet.

Läs mer på swebbtv.se, Putin: Väst styrs av antimänskliga, lögnaktiga satanister, falska profeter – ”Kan försöka kollapsa hela systemet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här