I förra veckan så rapporterade både Metro och SvD att politikerna på bland annat Rosenbad kommer att förstärka sin egna säkerhet genom att barrikadera sig.

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren:
”– Det är egentligen polisens uppgift att skydda regeringen men det finns inte längre någon skillnad mellan yttre och inre fiender. Du har fiender som kan slå på hemmaplan och då kan militären sättas in.”

Kommer ni ihåg Reinfeldts uttalanden strax efter ”stockholmsbombarens” offentliga självmord:

”–Vårt öppna samhälle betyder just att det är öppet, och människor ska kunna röra sig i frihet (…) sen finns det sådana som utnyttjar det, och jag har svårt att se hur man skulle kunna göra något åt det med annat än att friheten försvinner…”

Ser vi nu dom första tecknen på sammanblandningen av yttre och inre fiende, blir nästa steg att sammanblanda politiska motståndare med riktiga al-Qaida-terrorister?

Detta betyder väl även att FRA kommer få mandat att avlyssna inre fiender, alltså svenska medborgare.

Militärövningar genomförs där fokuset verkar ligga på dom egna civila medborgarna.

Hemvärnet har gått från att vara i skogen till att vara i stadsmiljö, säger Marcus Eriksson Rosentröm, som är Plutonchef.”

 

 

Glömde informera om militärövning.
”Hemvärnet i Gävleborg avslutade på söndagen en stor militärövning med övningsanfall i Mackmyra, strax utanför centrala Gävle. Övningen avslutades tidigt på morgonen med strid i bebyggelse med lös ammunition.”

Gata upp och gata ner med Västerort
”Vårens första riktiga övning handlade om strid i bebyggelse, eller MOUT, som den nya termen heter. Och när dagen var slut var vi bättre på Militära Operationer i Urbaniserad Terräng.”

 

Möjligheterna för riksdag och regering att använda militär på svensk mark har utökats tack vare en grundlagsändring.

Så hemvärnet/militären har alltså gått från att öva strid/skydd i skogen till att göra det i bebyggelse? Varför? Kommer fienden att ta E4/E6/E18 rakt in i stadskärnan och där barrikadera sig? Eller finns dom redan inom Sveriges gränser?

Rosenbad barrikaderar sig!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här