Till 25-årsdagen av Estonias förlisning har bland annat finländska YLE uppmärksammat bevisning och nya sensationella vittnesmål om att Estonias kapten Avo Pihts fanns med bland de räddade Utö efter olyckan för att sedan spårlöst försvinna.

Det är Raivo Martinson som var chef för taxfree-avdelningen på Estonia som träder fram och påtalar att han kände igen kaptenen Avo Piht när Yle och SVT filmade överlevande från Estonia som kom i land och registrerades. Martinson var på en arbetsresa i Tyskland och därför inte själv ombord, men var familjebekant med Piht och redan på sitt hotellrumm i Rostock igenom honom på nyhetsbilder från Utö.

– Jag vet vad jag såg. Bilderna finns dessutom i arkiven och jag är helt säker på att det inte bara är någon som liknade honom. De får säga vad de vill.

Detta tillkommer till andra vittnesmål från fem andra överlevande som också har sagt att de sett Piht direkt efter olyckan. Hans namn fanns också på inledande listor över överlevande, men flyttades senare över till listan på omkomna.

Läs mer på nyadagbladet.se, Sensationella vittnesmål i ljuset 25 år efter Estoniakatastrofen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här