The University of Florida presenterar banbrytande forskning där man på ett naturligt miljövänligt vis effektivt dödar skadliga svampar med hjälp av en silverkula.
Växtpatologen Gul Shad Ali har tillsammans med ett team av forskare från University of Florida och New Jersey Institute of Technology, funnit att silver-nanopartiklar som framställts med ett extrakt av malört, kan stoppa flera stammar av svampen Phytophthora. Svampen Phytophora kan orsaka stor skada på olika växter och angriper blad och rötter av mer än 400 växter och träd sorter – allt från tomatplantor till ekar.

”nanopartiklarna är mycket effektiva i att eliminera svampen i alla skeden av sin livscykel”, säger Ali. ”Dessutom har de inga negativa effekter på växters tillväxt.”
Ali säger vidare att  silver-malörtnanopartiklar kan användas som ekonomiska och miljövänliga alternativ till kemiska bekämpningsmedel. Nanopartiklarna mäter mellan 5 till 100 nanometer i diameter (20 nanometer är ungefär tjockleken på en cellvägg) och sprutas på en växt för att skydda växten från svampen.

Läs mer:

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/150505102103.htm

Canal 2nd Opinion

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här