Sirhan Sirhan dömdes 1969 till livstids fängelse för mordet på Robert F. Kennedy 1968. Nya bevis gör att han nu söker upprättelse och frisläppande. Tekniska ljudanalyser visar tydligt att det sköts 13 skott. Fler än vad Sirhan Sirhan kunde lyckas med.

Daniel Brown, en minnesexpert och professor från Harvard Medical School, menar också att mycket tyder på att han varit hypno-programmerad till att vara där för att skjuta sina skott i ett angränsade rum, men utan att egentligen veta om vad han gjorde.

Låter märkligt. Men tydligen fullt möjligt. Han minns dåligt vad som hände men sägs minnas att han var på en skjutbana. Robert Kennedy sägs ha skjutits bakifrån av en annan gärningsman. Det här stämmer med andra vittnesuppgifter. Bland annat den världsberömda journalisten John Pilger som var där den dagen.

Det här visar hur ytligt media går i sin granskning av stora och känsliga brott. Att man tycks nöja sig med ett visst djup men avstår att gå djupare om det utmanar starka krafter. Det visar också att vi med stor säkerhet kan tala om en faktiskt konspiration. Att ha i åtanke för den som nu fortfarande tror att konspirationer inte existerar och tror på den officiella förklaringen för 11 september.

CNN: Convicted RFK assassin Sirhan Sirhan seeks prison release

Democracy Now! Special: Robert F. Kennedy’s Life and Legacy 40 Years After His Assassination

Källa: palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här