Sjuksköterskan Erin Olszweski vill att världen ska få veta vad som händer på amerikanska sjukhus, hur patienter vanvårdas och hur icke-smittade dör av covid-19 efter att ha lagts i samma sjukhussalar som bekräftat smittade patienter. Samtidigt berättar hon om hur även unga människor tas av livsuppehållande vård även om deras familjer ber om att vården ska fortsätta.

Olszewski berättar att patienter som vid flera tillfällen testats negativt för covid-19 ändå skrivits in på Elmhurst Hospital som coronasmittade och lagts in tillsammans med bekräftat coronasmittade, vilket lett till att smittan överförts till den första gruppen och att de i flera fall dött – av en smitta som de fått på sjukhuset.

Olszweski som arbetar som sjuksköterska vid Elmhurst Hospital i New York har också filmat med dold kamera när hon talar med en annan sjuksköterska som inte heller förstår varför de sätter patienter som testats negativa för covid-19 tillsammans med bekräftat smittade. De konstaterar också att patienter fått coronasmittan på sjukhuset genom att placeras med patienter som redan är sjuka i viruset och att sjukhusen alltså direkt riskerar patienternas liv.

– Jag kände bara att jag som sjuksköterska har en plikt att skydda mina patienter och jag kunde inte bara vara tyst. Människor har en rätt att veta vad som pågår, berättar hon och förklarar vidare att det enda sättet att kunna bevisa missförhållandena på sjukhuset var genom dokumentation.

– Människor runt om i USA och människor runt om i världen har blivit bedragna, konstaterar hon vidare och pekar på hur folk kommer till sjukhusen och förväntar sig att bli omändertagna. Istället menar hon att många av de patienter som kommer in aldrig kommer ut därifrån igen, och att sjukhusens agerande förstör både liv, familjer och den amerikanska ekonomin.

– Allting du hör om de här siffrorna är en lögn, de är baserade på lögner och vanvård, hävdar hon.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här