Censuren på sociala medier har hårdnat ytterligare inför det stundande presidentvalet i USA, något som även märks av i Sverige. Den svenska Facebookgruppen “Trump-supporters from Sweden”, som efter kort tid fått över 1000 anhängare, stängdes nyligen ned av Facebook.
– Vi måste slå ned näven i bordet och visa att mainstreammedia och etablissemanget går för långt i sin jakt på oliktänkande, säger gruppens grundare Anna Appelvik.

Gruppens syfte var att samla svenska Trumpsupportrar och starta en namninsamling som sedan ska skickas till Vita huset för att berätta det finns svenskar som är tacksamma för presidentens insatser. Grundaren Anna Appelvik berättar för Nya Dagbladet att det till en början inte var några problem att driva gruppen, förutom några meddelande från Facebooks “oberoende faktagranskare” som anmärkte på att vissa inlägg som delades av gruppens medlemmar innehöll ”osanning” och därför hamnade längre ned i gruppens flöde. Till exempel när någon postade en bild på Joe Biden med en kritisk kommentar, kom det varningar från Facebook och bilden täcktes genom att skuggas och märktes som ”felaktig information”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Svensk Facebookgrupp för Trumpsupportrar stängdes ned

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här