Bland alla dem som också angrep den nye tyske ”samhällsomvandlaren” Hans Joachim Schellnhuber och hans Nobelpristagarsymposium, var professor Claes Johnson på Tekniska högskolan i Stockholm. På sin blogg bidrog han med att peka på att fadern för hela klimatteorin, den svenske kemiprofessorn Svante Arrhenius (1859-1927) var aktiv rasist. Johnson kopplade detta med symposiets krav att begränsa ”befolkningstrycket” på klimatet.

Så här skriver Johnson på sin blogg: ”Koldioxid och klimatalarmismen bakom det Tredje Nobelpristagarsymposiet för global hållbarhet, organiserat av Kungl. Vetenskapsakademin, går tillbaka på den svenske fysikern och kemisten Svante Arrhenius, som fick Nobelpriset i kemi 1903, som skapade teorin om växthuseffekten för att förklara istiderna, som grundade det Statens institut för rasbiologi, ursprungligen föreslaget som ett Nobelinstitut, var en ledande medlem i Svenska sällskapet för rashygien, grundat 1909, som förespråkade tvångssteriliseringar (63.000 till 1975). Han arbetade med Gustaf Retzius, son till Anders R., i förespråkandet av ’vetenskaplig rasism’, som hävdade att den ’Nordiska rasen’ var mänsklighetens främsta ras. Arrhenius var ledande medlem i Nobelkommittéen för fysik 1901-27 och var ledande medlem i Kungl. Vetenskapsakademin (översatt från engelska).”

Eftersom Nobelsymposiets slutdeklaration, kallat Stockholm memorandum, faktiskt krävde åtgärder för att minska ”befolkningstrycket på jorden” ställde Johnson den berättigade frågan: ”Finns det en förbindelse till Arrhenius, eller är det bara fantasi?

Johnson har också gjort flera andra viktiga inlägg på sin Blogg mot Schellnhuber och Nobelpristagarsymposiet. Redan den 8 maj skrev han om hur Vetenskapsakademin med Schellhubers idéer förespråkar en slutlig lösning. Han ifrågasatte också de deltagande nobelpristagarnas kunskaper om klimatfrågor och även att prinsessan Viktoria blandade sig i politik genom att i sitt tal på Nobelpristagarsymposit aktivt bl.a. förespråka Schellnhubers extrema begrepp om ”Den stora omställningen”.

Professor Claes Johnsson har själv kritiserat det grundläggande axiomet för teorin om en global uppvämning i en vetenskaplig artikel som han också kort sammanfattade på Stockholmsinitiativets årsmöte. För det har ”belönats” med att bli censurerad av KTH. Hans bok får inte användas i undervisningen och länken har tagits bort från studenternas litteraturförteckning! Han har också på sin blogg kritiserat andra heliga kor som kvantmekaniken och reduktionismen.

Claes Johnson nådde ut till en bred publik med sin kritik mot Nobelpristagarsymposiet framförd på Newsmill, vilket gav upphov till många debattinlägg. Där ingrep också Maggie Thauersköld-Crusell grundaren av bloggen TheClimateScam.se, den främsta bloggen i Sverige om klimatfrågor. I en intensiv bloggdebatt med 150 inlägg efteråt försvarade hon människovärdet och mänskligheten mot rasande klimatalarmister.

På TheClimateScam skrev också Ingemar Nordin, medlem i det klimatskeptiska Stockholmsinitiativet, och professor i Linköping, en förödande kritik utifrån en vetenskapshistorisk utgångspunkt av Schellnhubers rapport från WBGU. Lars Jonsson, diktare och ornitolog i Styrelsen för Stockholmsinitiativet skrev där en optimistisk vision om mänsklighetens roll på jorden och utvecklingsmöjligheterna för Afrika.

Originalartikel, Svensk rasist bakom klimatbluffen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här