I USA har techjättarna nu meddelat att man kommer att kräva vaccinationsbevis av sina anställda. Grundtanken hos svenska företag verkar dock i nuläget vara att även fortsättningsvis respektera individens medicinska valfrihet.

I USA kommer Google, Facebook och Microsoft att kräva att anställda är vaccinerade för att få komma tillbaka till kontoret, skriver The Verge och New York Times. Alla deras kontor planeras att öppna i oktober men för att få tillåtelse att komma in behöver man visa upp ett vaccinationsintyg. Däremot är det än så länge oklart hur det blir på de svenska kontoren.

Folkhälsomyndigheten uppmanar fortfarande alla som kan att arbeta hemifrån. Även de som injicerats med covidvaccin rekommenderas fortsätta följa alla allmänna råd eftersom risken att bli smittad eller smitta andra med covid-19 ”inte är noll”.

I och med att semestrarna börjar ta slut har Bonniertidningen DN frågat flera större företag om de tänker låta sina medarbetare komma tillbaka till kontoret endast om de injicerats med covidvaccin. Att döma av rundfrågningen är något slags bevis på covidvaccination inte aktuellt, men däremot kommer många fortsätta med distansarbete.

Exempelvis Telia har haft sina kontor öppna under hela coronakrisen även om möjlighet till distansarbete funnits – och så kommer det att fortsätta.

Läs mer på nyadagbladet.se, Svenska företag: Vi kommer inte kräva vaccinationsbevis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här