Swedish Professors and Doctors for Human Rights har sammanställt vilka svenskar som donerat till Clinton Foundation. Det gällde de som donerat stora summor. Vad har de fått i gengäld?

Statliga SIDA (Swedish International Development Cooperation Agency), Lundin Foundation (Lundin Oil), Lundin Africa (100 miljoner USD!), Svenska Dagbladet, IKEA, Postkodslotteriet, Postkodstiftelsen, Astra Zeneca, Niklas Zennström (grundade b.la Skype) är några av de som omnämns. Läs hela artikeln här.

Ytterligare källor: Omvärlden.se, SvD.se

5 KOMMENTARER

  1. (*postkodslotteriet är ej att glömmas heller..*) Svenskarna som donerat till Clinton Foundation — VAKEN.se – newsfactsearch

    […] via Svenskarna som donerat till Clinton Foundation — VAKEN.se […]

  2. Vad är det för märkvärdigt med detta. Det finns svenskar som stött Trump eller har de försvunnit i den selektiva radar som vaken.se har.

    • Håller med att jag vill se även denna lista. Det som är ”märkvärdigt” eller snarare skäl till stor ilska, är att skattepengar använts till att påverka ett annat lands demokratiska process.

      • Det som ovan skänkt pengar till Clinton Foundation som är en fond för en grönare planet vet att fonder lyder under strikta regler så inte ens det som startat fonden får tillgång till alla pengar. Pengar i en fond ska främst gå till det fonden stödjer. I Sverige har vi stiftelser. En insamlingsstiftelse som motsvara Clinton Foundation måste i Sverige använda minst tre fjärdedelar av sina intäkter för stiftelsens ändamål.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här