Syrien: ”Utländsk aggression, inte inbördeskrig”

syrien protest rebellvänlig Syrisk rebellarmé islamistisk utbildning Kristen stad Fredspristagaren Barroso

Den nuvarande attacken på Assadregeringen i Syrien är inte ett inbördeskrig utan följden av en utländsk aggression. Den som säger detta är professor Bassam El-Hachem vid Beiruts Libanonuniversitet, en ledande politiker i den kristne generalen Michel Aouns rörelse Fria patrioterna. Intervjun publiceras i sin helhet i tidskriften Executive Intelligence Reviews nya nummer daterat den 10 augusti.

– Detta är ett utländskt krig mot Syrien, pråligt utstyrt som en motståndsrörelse mot en diktaturregim, sa El-Hachem och jämförde det med Libanonkriget på 1970-talet som eldades på av utländska makter.

Professor El-Hachem och Aouns rörelse har en lång historia av konflikter med den syriska regeringen, men general Aoun har nyligen uttalat sig mot försöken att fälla president Bashar Assad med våld. När El-Hachem frågades om detta smulade han sönder talet om ”mänskliga rättigheter”, som en bluff.

– Har människor mer rättigheter i Saudiarabien, i Förenade arabemiraten eller Qatar, än i Syrien?

– Vad såg vi i Libyen? Vi lovades demokrati och vad ser vi nu? Sönderbrytningen av den libyska sammanhållningen till förmån för en samling gäng, klaner och beväpnade stammar i ett latent krigstillstånd mellan varandra, något som den diktatoriska Khadaffiregimen tidigare hade lyckats tygla. Det är sant att Khadaffi på sin tid var en skräck, men det som ersatt honom är terror.

Källa: larouche.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here