Det kan vara bra att minnas hur vissa tal var förr i tiden. Där fokus var på att folket skulle ha frihet att leva som de vill.

Man kan ju fråga sig, vart har alla bra politiker tagit vägen. Vi lever på en planet där folket lever i frustration över att makten förflyttas mer och mer över till företagen med hjälp av regeringen.

Numera ser vi hur politiker vill att folket ska lita på dem och inte ifrågasätta så mycket.

Hur kan man lita på en regering som inte lyssnar på vad folket vill. Vi kan se tydligt i dagens samhälle hur regeringen vänder ryggen åt folket och endast vill samarbeta med de stora företagen. Ett namn för detta är fascism.

President Kennedy's Address to the American Society of Newspaper Editors, 4/20/61 (TNC:197)

”Själva ordet hemlighetsmakeri är motbjudande i ett fritt och öppet samhälle. Vi är, som ett folk, naturligt och historiskt sett emot hemliga sällskap, eder och tillvägagångssätt. Vi beslutade för länge sedan att faran med överdriven och obefogad överskylning av relevanta fakta vida överskrider faran för att rättfärdiggöra detta. Även idag finns det litet värde i att motsätta sig hotet av ett slutet samhälle genom att imitera självrådiga begränsningar. Även idag finns det litet värde i att garantera vår nations överlevnad om våra traditioner och sätt att leva inte överlever med detta. Och det föreligger en allvarlig fara i att röster höjs för att tillkännage behovet av en ökad säkerhet, att de som så gör är angelägna att utöka detta till det yttersta i form av censur och hemlighetsmakeri. I den mån jag kan skall jag motarbeta och inte tillåta detta.

Vårt sätt att leva är under belägring. Dem som gör sig till vår fiende avancerar jorden runt. Våra kamraters överlevnad är i fara. Trots det har inget krig förklarats; inga gränser har korsats av marscherande trupper; inga missiler har avfyrats. Om du sitter och väntar på en ’klar och tydlig fara’, då kan jag bara säga att faran aldrig har varit så tydlig och dess närvaro har aldrig varit så förestående.

För vi ställs emot, världen över, av en monolitisk massivt likriktad och obarmhärtig konspiration som förlitar sig på hemliga medel för att utöka sin sfär av påverkan; på infiltration istället för invasion; på omstörtning istället för politiska val; på hot istället för frihet att välja; på gerilla nattetid istället för arméer dagtid. Det är ett system som ansamlat omfattande mänskliga och materiella resurser till att konstruera ett högeffektivt maskineri som kombinerar militära, diplomatiska, ekonomiska, vetenskapliga och politiska verksamheter samt underrättelseverksamhet. Dess förberedelser är dolda, inte publicerade. Dess misstag är begravda, inte rubricerade. Dess ifrågasättare är tystade, inte lovordade. Ingen utgift eller slöseri är ifrågasatt; inget rykte skrivs ner; ingen hemlighet är avslöjad. Det bedriver Kalla Kriget, kort och gott, med en krigstidsdisciplin ingen demokrati någonsin hoppas eller önskar kunna mäta sig med. Detta är en tidpunkt av fred och fara som inte kan liknas vid någon annan tidpunkt i historien.”

John F Kennedy (27 april, 1961).
Översättning av Roger Lasu (2009-05-27), Talet från John F Kennedy som är värt att minnas

jfklibrary.org

6 KOMMENTARER

  1. Tim Bryant: New World Order sammanfattat | secret mind control in sweden and world wide

    […] 8. Talet från John F Kennedy som är värt att minnas. – vaken.se/talet-fran-john-f-kennedy-som-ar-vart-att-minnas/ […]

  2. […] 8Talet från John F Kennedy som är värt att minnas. – http://www.vaken.se/talet-fran-john-f-kennedy-som-ar-vart-att-minnas/ […]

  3. […] 8Talet från John F Kennedy som är värt att minnas. – http://www.vaken.se/talet-fran-john-f-kennedy-som-ar-vart-att-minnas/ […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här