Tallbarr innehåller höga halter c-vitamin och kan hjälpa att stärka kroppens immunförsvar. En del forskare och läkare menar också att tallbarr kan motverka skadeeffekter av spikproteiner från covidvaccinen.

Tall har vi gott om i Sverige och det är vårt näst vanligaste träd, efter granen. Tallen kan bli över 35 meter hög och leva i 650 år, enligt Naturhistoriska Museet. Redan Carl von Linné påtalade att tall är mycket användbar på flera sätt.

Veden ger lystickor åt bönderna; den feta roten brukas i eldstäder nattetid. Kolen används av bergsmännen, och veden är ett utmärkt bränsle i spisar. Saven äts begärligt av barn. Den mjukare barken tillreds till bröd åt fattiga; den äts även av svinen. Den grövre barken brukas som ersättning för kork. Dekokt på årsskotten är ett verksamt medel mot skörbjugg”, skrev han 1755.

Ett superträd

Tallen ligger på topplistan när det gäller c-vitamin och i Sverige är det endast havtorn och nypon som klår tallen i vitaminhalt. På vintern innehåller tallbarren mest c-vitamin eftersom det skyddar not kylan. Tallens växtämnen är även bakteriedödande och kan hämma inflammationer och svamp, enligt Läkeörter.se. Den innehåller även kalium, kalcium, magnesium, zink och järn. Tall ska även kunna stärka kroppens immunförsvar och kunna hjälpa mot urinvägsinfektioner.

En koreansk studie från 2011 visar att tallbarr innehåller en hel del antioxidanter.

Suraminet kan hjälpa mot skadeverkningar av covidvaccin

Om man har injicerats med covidvaccin eller haft covid-19 kan spikproteinerna cirkulera kvar i kroppen och orsaka skada på bland annat celler och organ. Upplever man symptom efter en injektion kan bland annat tallbarr faktiskt hjälpa, menar organisationen World Council for Health. Genom att dricka tallbarste kan man få i sig kraftfulla antioxidanter och även höga halter vitamin C som ska hjälpa mot spikproteinet.

Även forskaren Dr. Judy Mikovits har gått ut med att just tallbarr är botemedel mot flera skadeverkningar som noterats av covidvaccinerna. Närmare bestämt talar hon om suramin, som även används mot bland annat afrikansk sömnsjuka. Ämnet finns rikligt i just tallbarr och man kan utvinna oljan eller göra te på barren för att få i sig suraminet.

Läs mer på nyadagbladet.se

1 KOMMENTAR

  1. Nikotin binder på samma receptorer som dessa spikproteiner. Man har lagt märke till att rökare har mindre skador vid infektion (redan under Alfa och Delta varianterna). Rapporter finns från Frankrike om detta. Man bör såklart inte röka, men man kan tugga eller snusa, vilket är nästan ofarligt. Nikotin har många goda effekter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här