Världen över sprids den sensationella nyheten från New York om coronasmittade patienter som framgångsrikt behandlats med en cocktail bestående av hydroxiklorokin, zinksulfat och antibiotika. Samtidigt försöker nu flera techjättar som Facebook förhindra att information om det nya botemedlet sprids i allmänheten. Bland annat har Brasiliens president Jair Bolsonaro censurerats för att ha riktat uppmärksamhet mot forskningsområdet.

En cocktail av malarialäkemedlet hydroxiklorokin, zinksulfat och antibiotikumet azithromycin. Det kan vara den senaste lovande upptäckten för att stoppa coronasmittan efter att samtliga 699 patienter tillfrisknat efter behandling av ifrågavarande cocktail som tagits fram av läkaren Vladimir Zelenko i New York.

Att 100 procent av patienterna tillfrisknade och ingen avled eller ens behövde respirator får sägas vara sensationellt. Zelenko säger själv att han såg symptom på andnöd försvinna på bara några timmar efter att patienterna medicinerats. Behandlingen är dessutom förhållandevis billig i jämförelse med mer exotiska mediciner och kostar omkring 20 dollar för fem dagars behandling.

Läs mer på nyadagbladet.se, Techjättar i häpnadsväckande försök att stoppa information om nytt lovande botemedel mot corona

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här