Det är ett allvarligt uppvaknande att den dolda maktstrukturen i internationella finansstrukturer har utövat enormt inflytande över den allmänna opinionen i länder genom sin virtuella kontroll av högre utbildning och stora delar av masskommunikationen. Trots att dokumentären The Capitalist Conspiracy är producerad 1969 så har utvecklingen av sedan dess har visat att detta budskap var långt före sin tid.

Detta är en dokumentärfilm som berättar historien om en liten grupp människor som kontrollerar finanssystemen i världen. Den visar hur detta monopol skyddas av regeringar och hur den globala maktelitens stora rikedomar kommer från att skapa pengar ur ingenting. Vi ser hur den globala makteliten utövar sin kontroll genom regeringen, stiftelser, utbildning och media.

Av: G. Edward Griffin, The Capitalist Conspiracy

G. Edward Griffin är författare och dokumentärfilmsproducent med många framgångsrika titlar på sin meritlista. Han väl känd på grund av sin unika talang för att forska i svåra ämnen och presentera dem i klara ordalag så att alla kan förstå dem. Han har behandlat sådana diversifierade ämnen som arkeologi och antikens historia, internationella finanssystem, terrorism, historian bakom beskattning, USA: s utrikespolitik, vetenskap och politiken bakom cancerbehandlingar, högsta domstolen, och FN.