När det är dags att bygga eget hus är det mycket att tänka på och även väldigt viktigt att inte glömma bort något. Oavsett om det är en liten detalj eller något stort är allt är lika viktigt i ett husbygge.

Låt det ta sin tid

Tapeter, golv och inredning kan vänta. Det allra viktigaste är planlösningen och planeringen av hela projektet. Och det är inte bara husbygget det gäller utan du måste även planera ordentligt ekonomisk. Så ett besök hos banken är obligatoriskt innan du ens sätter igång med planlösning och annat.

Planera en realistisk bild av ditt drömhem och låt dig inte svepas bort av onödiga inredningsdetaljer. Oftast är det de små onödiga detaljerna som kostar skjortan och tar extra mycket tid!

Välj rätt hus och rätt samarbetspartner

Att bygga nytt hus är inte något du gör varje dag, det allra bästa är därför att ta hjälp av experterna redan från början. Men hur hittar du rätt samarbetspartner för dig? Som med allt annan gäller det att göra ordentligt med efterforskningar och även att lita på din egen magkänsla.

Ta tillfället i akt och gå på husvisningar för att se olika projekt och olika planlösningar för att hitta vad som passar bäst för just dig. Att se ett hus på en ritning är inte samma sak som att faktiskt spendera en timme i ett hus.

Granska avtalet noggrant

När du hittat din samarbetspartner är det dags att skriva ett entreprenad kontrakt. Även om samarbetspartnern har ett standardkontrakt att erbjuda är det smart att lägga till dina personliga preferenser i kontraktet. Allt för att det ska vara så klart och tydligt som möjligt.

Passa även på att fråga om alla punkter i kontraktet och ge dig inte förrän du faktiskt förstår vad allt innebär. Ett husbygge gör du förmodligen bara en gång i livet och det är därför viktigt att allt blir precis som du vill ha det.