Världen och sättet på vilket vi ser fritid, underhållning och resor har för alltid ändrats. I spåren av en pandemi är det många av oss som drastiskt har gjort om våra resplaner och planeringen inför annalkande semestrar. Samtidigt som evenemangs- och resebranschen är några av de branscher som förlorat mest intäkter har andra underhållningsformer fått ett rejält uppsving. Bland annat har online underhållning, online gambling, streamingtjänster och samlingssajter, som Spelsidor.se, sett allt fler besökare på jakt efter underhållning hemifrån.

En sommar inom landets gränser och underhållning i mobilen

Samtidigt som regeringar världen över sakta men säkert uppdaterar sina reserekommendationer och restriktionerna lättas, pekar svenska siffror på att allt fler väljer att semestra hemmavid i sommar. Trist tycker många, även om en av de positiva aspekterna är chansen att stötta den inhemska turismen och förmågan att hjälpa svenska aktörer och näringsidkare.

Trenden att semestra på hemmaplan gjorde sig påmind redan förra året när klimatdiskussionen om global uppvärmning fanns lite extra på allas läppar. Redan då kunde vi läsa om toppdestinationer i Sverige, bli inspirerade till att resa inom landets gränser eller till och med utforska vår egen stad på djupet. Med detta i åtanke ses online casino, online betting och andra former av spel ses av många som ett självklart alternativ för nöje och tidsfördriv från det egna hemmet.

I år toppas listan för inhemska semesterdestinationerna av bland annat Österlen och Stockholms skärgård. Utöver detta väljer många att utforska sin egen region, och överlag kunde man se att besöken i Sveriges parker och utsiktsmål redan ökat med hela 30 %  tidigare i vår. Effekten kan komma att bli allt fler vänder sig till mobilen och online underhållning då detta är en lättillgänglig form av avslappning att ägna sig åt efter en dag av sightseeing i sina egna trakter.

Trenden för spelande och underhållning online

Den europeiska karantänsituationen har dock inte enbart gjort att vi reser mindre, den har även fått oss att söka oss mer och mer till underhållning som vi har tillgång till hemifrån. Till följd av det har många onlinebaserade företag visat starka kvartalsrapporter och internetanvändandet har skjutit i höjden. Statistiken visar att hela 95 % av svenskarna i åldrarna 16–85 har tillgång till internet hemma, varav hela 84 % surfar dagligen.

Då det kommer till spelande online kan man se en årlig ökning där trenden pekar starkt uppåt och förra året rapporterade Spelinspektionen att spelbolag med svensk licens omsatte hela 24,8 miljarder kronor, vilket i sig är en ökning med 1,8 miljarder från året innan. I takt med att mobilteknologin gått framåt och telefoner och appar blivit allt mer användarvänliga har online gambling och spelande i mobilen blivit allt mer populärt och socialt gångbart. Faktum är att mobilspel generellt sett blivit så populärt att det nu står för hälften av alla spelbaserade intäkter och är en underhållningsform som är här för att stanna.

Det rådande läget i världen har gjort att många av oss har fått ställa in eller modifiera våra resplaner. Statistik och sökningsdata stöder trenden att allt fler svenskar väljer att hålla sig inom landets gränser i sommar. Hand i hand med detta fenomen kan man se att internetanvändandet och underhållning på hemmaplan ökat.

Samtidigt som vi jobbar internetbaserat och hemifrån i allt större utsträckning väljer vi även att roa oss online efter arbetsdagens slut. Streamingtjänster har sett ett uppsving, tillsammans med den online-baserade spelindustrin, vilka båda erbjuder underhållning hemifrån, utan krav på att ta sig från punkt A till B.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här