Nu meddelar Tucker Carlson att han kommer flytta sin tv-show till Twitter. Och det är nog ingen dum idé. På elva timmar har hans inlägg visats cirka 70 miljoner gånger.

I ett filmklipp förklarar han sina planer närmare, och hur massmedia enligt honom manipulerar allmänheten på ett mycket bedrägligt sätt. Saker och ting kan vara sanna i bokstavlig mening, men ändå lögn i ett djupare och mer relevant perspektiv, menar han.

– På den mest grundläggande nivån är nyheterna du konsumerar en lögn, en lögn av det mest smygande och lömska slaget. Fakta har undanhållits medvetet, ihop med proportioner och perspektiv. Du blir manipulerad, säger Tucker i sitt klipp.

– Hur fungerar det? Låt oss se. Om jag berättar att en man orättvist arresterats för väpnat rån, är det strängt taget inte en lögn. Han kan ha blivit falskeligen anklagad. Det har inte varit någon rättegång, så ingen kan riktigt säga. Men om jag inte nämner det faktum att samme man har gripits för samma brott sex gånger tidigare, informerar jag dig verkligen då? Nej, det är jag inte. Jag vilseleder dig, och det är vad nyhetsmedierna gör i varje berättelse som har någon betydelse, alla dagar i veckan, varje vecka året runt.

Läs mer på swebbtv.se, Tucker: Media ljuger dygnet runt, året runt – ”Du blir manipulerad”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här