TV4 attackerade vad de själva kallar Sanningsrörelsen i Kalla Fakta under två program 2009. Att ifrågasätta officiella s.k. sanningar som t. ex. vad som hände 11 september 2001 kan likställas med antisemitism och antidemokrati enligt Kalla Faktas program. Samma åsikter fördes fram av skribenten och tyckaren Torbjörn Elensky samt tidskriften Expo. Att kritiskt granska bristfällig och missvisande information från regeringar, även om det handlar om ett västland som USA är enligt TV4s Kalla Fakta något väldigt farligt.

Man kan därför fråga sig varför TV4 genom åren gjort precis detta.

Under 1990-talet visade TV4 en dokumentär om Remote Viewing där flera höga tjänstemän och militärer intervjuades om ovanliga parapsykologiska militära projekt. TV4 har även visat program där arkeologer och kvalificerade experter kartlägger stora byggnader under havsytan med en ålder som överstiger vad västerländsk officiell historia redovisar.

TV4 Fakta visade redan 2006 filmerna Loose Change och senare även 911 Mysteries som under denna period nådde en större publik än Vakens med dessa viktiga filmer. Betyder detta enligt TV4:s Kalla Fakta att de själva är antisemiter och antidemokrater?

Kalla Faktas retorik och stämpling av människor som tänker kritiskt som antisemiter och antidemokrater saknar grund och ingen granskning gjordes varför de själva visat filmer som granskat elfte september 2001 och så kontroversiella ämnen som Remote Viewing.

TV4:s aggressiva ton och förtalskampanj liknar den från Expo, Kajsa Lindohf som var redaktör för TV4:s program jobbar just för Expo.

Johannes Jakobsson kom med förtalet i sin bok ’Rasism i slips’ om att de flesta som besöker Vaken.se gillar nazister och tycker illa om judar jobbar även han för Expo.

Att SVT Agenda spinner vidare på dessa kopplingar är beklagligt.

Vi är positiva till att TV4 visat granskande filmer om elfte september 2001 och i många andra ämnen men varför riktar man sin attack mot Vaken och inte sig själva?

När en ledare i DN uppmanar media att inte ge organisationer som Vaken utrymme är vi inne på en farlig väg. Har den censur och smutskastning som drabbat de som granskat attackerna elfte september 2001 kommit genom beslut från topparna i mediaetablissemanget?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här