Ukrainas ”demokratiska statskupp”: Att döda civila för att åstadkomma regimskifte

Ukraina Högra sektorn nazistmördare män i svart

Med stöd från Washington har Ukrainas oppositionellt ledda ”övergångsregering” ledda av parlamentets talesman Oleksandr Turchinov utfärdat en arresteringsorder mot den demokratiskt valde presidenten Viktor Yanukovych i vilken han anklagas för att ha beordrat ”massmordet” på civila i de blodiga upploppen och konfrontationerna med polisstyrkor vid självständighetstorget Maidan.

Detta ”massmord” som han anklagas för bär kännetecken från högerkanten och det nynazistiska partiet Svoboda, vilka stöds och finansieras genom diverse kanaler av USA och EU.

Upploppen i Maidan liksom upplopp organiserade i andra delar av landet var noggrant koreograferade med en tidslinje och vissa politiska mål i sikte. Civila dödsoffer var del av denna planerade agenda, med målsättningen att anklaga president Yanukovych för ”massmord” vilket skulle rättfärdiga ett regimskifte av humanitära skäl.

Beväpnade med upploppssköldar och klubbor bemannade (nynazistiska) grupper frontlinjerna i Euromaidan-slagen denna månad och fyllde luften med sina karakteristiska stridsrop: ”Ukraina ovan allt!” (Se Max Blumentals artikel, Stöder USA nynazister i Ukraina?, Alternet, 25 Februari, 2014)

Förberedelserna för denna ”demokratiska statskupp” var noggrant koordinerade av USAs statsdepartement (och västerländsk underrättelsetjänst) och olika politiska aktörer i Ukraina inklusive partiet Svoboda.

Våldet eskalerade den 18 februari efter att högerextrema nynazistiska upploppsdeltagare och huliganer försökte ta över det ukrainska parlamentet (Verkhovna Rada). De hindrades av antikravall-polis. Enligt RT ”skedde försöket i strid mot överenskommelsen om amnesti som slutligen hade nåtts av regeringen och oppositionen.”

Upploppsdeltagarna stormade och plundrade därefter det närliggande och oskyddade partihögkvarteret för regeringspartiet Regionspartiet, som de satte i brand. En kontorsarbetare hittades senare död i den förstörda byggnaden och enligt rapporter dog han av rökskador. Konfrontationerna blev snart blodiga och bilder visar maskerade demonstranter som avfyrar gevär och pistoler mot polisen i centrala Kiev och det rapporteras om döda demonstranter med skottskador. (RT, 20 februari, 2014)

Klicka på länken för video: http://youtu.be/yCzIIFAsGk4

statskupp

Krypskyttsmorden
Den 20 februari rapporteras det att fler än tjugo demonstranter sköts av professionella krypskyttar. Detta var ingen spontan händelse som ett resultat av konfrontationer mellan demonstranter och kravallpolis och det var heller inte markerat av någon eldstrid mellan polisen och den nynazistiska milisen.

Krypskyttsmorden bar tecken av en noggrant planerad operation. De skedde inom ”några timmar”: Dessutom skedde morden samtidigt som president Viktor Yanukovych mötte höga företrädare för EU. Ironiskt nog, användes dessa specifika mord som ursäkt för att störta regeringen och utfärda en arresteringsorder mot president Yanukovych.

Vem låg bakom dessa specifika krypskyttsmord på oskyldiga civila? Vad var den bakomliggande orsaken? Daily Telegraph rapporterar följande den 20 februari:

”minst 21 demonstranter dödades inom loppet av några få timmar”…”… tio kroppar hade lagts ut på trottoaren under ett kafés markis vid norra kanten av Oberoendetorget, där tusentals demonstranter fortfarande har läger. Åtminstone tre av de uppvisade kropparna hade ett enda kulhål i huvudet.”

Rapporten antyder att dessa dödsfall var resultatet av en precist planerad mordoperation vilket ser ut som ett arbete utfört av professionella krypskyttar.

En demonstrant, som sa sig heta Anderiy, bar in en kropp på en grön militärbår. ”Han dog för mellan 90 minuter och två timmar sedan”, berättade han för en Telegraph-reporter. ”Detta var skarp ammunition. Du kan se vad den gör. Han och alla de andra sköts i huvudet, halsen, eller i hjärtat. Inga sköts någon annanstans, som i benen.” (Telegraph)

Det finns rapporter om krypskyttar på taken som använder automatvapen, men krypskyttarnas identitet förblir okänt. Utan undantag refererade västmedia, utan bevis, till ”regerings-krypskyttar”. Russia Today bekräftade tvärtemot närvaron av såväl polis som nynazistiska Svobodas revolvermän bärande automatiska vapen.

Västmedia, i kör, utan riktiga bevis och ofta i motsägelse till de egna rapporterna, skyllde nonchalant på Yanukovychs regering:

Demonstranterna avancerade mot polislinjerna i hjärtat av den ukrainska huvudstaden på torsdagen vilket fick regeringens krypskyttar att skjuta tillbaka och döda mängder av människor i landets blodigaste dag sedan uppbrottet från Sovjetunionen ett kvarts sekel tidigare. (National Post, 20 feb, 2014)

Vidare misslyckades västmedias rapporter erkänna rollen som de beväpnade nynazistiska revolvermännen och busarna spelade då de var del av proteströrelsen och systematiskt uppviglade till våld.

Vi har att göra med en diabolisk agenda: demonstranternas dödsfall på Maidantorget utlöst av de nynazistiska elementen användes för att bryta legitimiteten hos den korrekt valda regeringen.

Det låg inte i Yanukovychs intresse att beordra dödandet av utvalda civila utfört av krypskyttar på taken.

Som en del i USA:s utrikespolitik och CIA:s underrättelseoperationer dödar man ofta civila med ett uttalat mål av att anklaga fienden och demonisera en främmande statschef eller regeringschef.

Krypskyttsmorden vid Maidan påminner i detta om vad som hände i Syrien i mitten av mars 2011 alldeles i början av oroligheterna: civila dödades av krypskyttar på taken i gränsstaden Daraa. De resulterande dödsfallen – utan närmare undersökning – skylldes på Bashar al Assads regering. Det bekräftades senare av israeliska och libanesiska pressrapporter att krypskyttarna var inhyrda legoknektar.

Konceptet att döda civila och skylla på fienden går tillbaka till Operation Northwoods (1962), en hemlig plan som USA:s Chiefs of Staff kallade ”Rättfärdigande av USA:s militärintervention i Kuba”. ”Denna topphemliga promemoria (ej längre hemligstämplad) beskriver USA:s planer att i hemlighet framkalla vissa förutsättningar som skulle rättfärdiga en amerikansk invasion av Kuba, inklusive lönnmord på kubaner bosatta i USA.

statskupp

Nynazistmilis i Ukraina

Anti-terrorist-operationen
I mitten av januari antog parlamentet en lagstiftning som syftade att trycka ner proteströrelsen. Lagen kräver registrering av utländska icke-statliga organisationer (NGOs) och en kategorisering av NGOs ”med utländsk finansiering” involverade i politisk aktivitet i Ukraina som ”utländska agenter” (Reuters, 16 januari 2014)

Men lagen, som var på över 100 sidor, verkade i huvudsak vara inriktad på att förbereda marken för att vidta åtgärder mot gatuprotesterna som hade genomförts i huvudstaden Kiev och i några andra städer sedan november.

Den 19 februari efter flera dagars våldsamheter, inledde regeringen en anti-terrorist-operation.

Alexander Yakimenko, chef för Ukrainas säkerhetstjänst antydde att upploppen leddes av radikala nynazistiska grupper som var inblandade i ”övertagande av byggnader hos lokala myndigheter, inrikesministeriet, säkerhetstjänsten, åklagarämbetet, militärenheter och ammunitionsdepåer. Domstolshus har bränts ned, vandaler förstör bostadshus och dödar civila. Bara under gårdagen hade 1500 skjutvapen och 100 000 patroner tagits av kriminella.” SBU:s hemsida.

”Vad som händer idag är ett medvetet användande av våld genom mordbrand, mord, gisslantagande och skrämsel… för att uppnå kriminella mål… Allt detta genom användande av skjutvapen. Dessa är inte bara tecken på terrorism, utan direkta terroristhandlingar. Genom sitt agerande, utgör radikala och extremistiska grupper ett reellt hot mot miljontals ukrainare, ” Alexander Yakimenko, chef för Ukrainas säkerhetstjänst (SBU), SBU:s hemsida, även citerat i Los Angeles Times, (19 februari 2014),

Beväpnat upploppsman på Kievs gator den 18 februari. (Stillbild från YouTube-video som lagts upp av Ukrainas inrikesministerium, RT:s material)

Som ett sammanträffande hade president Yanukovych presenterat en ”vapenvila” och att möten med oppositionsledarna skulle hållas.

Efter genomförandet av anti-terrorist-operationen den 19 februari, blev polisstyrkorna aktivt involverade i rensningen av Maidan och rivningen av barrikaderna, vilket ledde till en konfrontation mellan polisstyrkor och demonstranter.

Medan skarp ammunition användes av polisen mot nynazistiska vapenmän, så erkänner västmedia att kravallpolisen använde gummikulor i sina konfrontationer med upploppspersoner på Maidantorget.

The Daily Telegraph anklagar regeringen för att ligga bakom attackerna av krypskyttar, samtidigt som de i samma rapport bekräftar att kravallpolisen använde gummikulor och vattenkanoner för att bryta ned barrikaderna:

Polis svarade genom att attackera protestlägret. Beväpnade med vattenkanoner, chock-granater och gummikulor lyckades polisen bryta ned några barrikader, men demonstranterna höll ställningarna hela natten och omgärdade protestlägret med nya brinnande barrikader av bildäck, möbler och bråte.

Den 21 februari antog Ukrainas parlament Verkhovna Rada en resolution som förbjöd säkerhetsrådets anti-terrorist-operation.

Tillfångatagandet och dödandet av polismän
Antalet registrerade dödsfall bland polismännen var högt vilket indikerar att upploppsmännen hade tillgång till eldvapen. Den 19 februari rapporterade nyhetsbyrån Itar Tass officiella bekräftelser på att ”Nio ukrainska polismän har dött av skottskador. 371 polismän har sökt medicinsk hjälp vid medicinska institutioner, 349 av dem togs till sjukhus.”

The National Post (20 februari, 2014) bekräftar att ”Ukrainska demonstranter tillfångatog 67 poliser då den kortvariga vapenvilan kom till ett blodigt slut med minst 70 dödade i de senaste sammandrabbningarna”.

Vad rapporten inte nämner är att tillfångatagandet av kravallpoliser inte utfördes av några genuina demonstranter, utan var koordinerat av beväpnade nynazistiska brunskjortor.

Rapporten citerar hälsoministeriet som erkänner att ”konfrontationer mellan anti-regerings-demonstranter och kravallpoliser i huvudstaden Kiev kvarlämnade åtminstone 45 döda personer, inklusive tre polismän” [under en dag]

”tre polismän dödades under torsdagen [20 februari] och 28 drabbades av skottskador, säger inrikesministeriets talesperson Serhiy Burlatov till nyhetsbyrån AP”

Hälsoministeriet bekräftade senare att dödsfallen bland poliserna var över tio med ett stort antal skadade. EuroNews citerade officiella regeringskällor som säger att polisen också utsattes för beskjutning av oidentifierade krypskyttar.

Dödsfallen bland polisen visar att ”demonstranterna” hade tillgång till eldvapen och anföll poliser. Dessutom, bekräftar the Telegraph att demonstranterna var iblandade i mordbrand och terrorism:

Den senaste omgången gatuvåld startade på tisdagen när demonstranter attackerade raderna av poliser och tände eldar utanför parlamentet och anklagade Yanukovych för att ignorera deras krav på att genomföra konstitutionella reformer som skulle begränsa presidentens makt – ett nyckelkrav från oppositionen. Parlamentet, som domineras av hans supporters, förhalade att ta upp en konstitutionell reform för att begränsa hans makt.

Demonstranterna tvingade sig samtidigt in i postkontoret vid Kievs Oberoendetorg, även känt som Maidan, efter att en närbelägen byggnad de tidigare hade ockuperat hade bränts ned i mycket aggressiva sammanstötningar sent på tisdagen med kravallpolis. Tusentals aktivister beväpnade med brandbomber och stenar hade försvarat torget, en nyckelsymbol för demonstranterna.

Även om rollen som det nynazistiska partiet spelade inte nämndes uttryckligen, så bekräftar rapporten indirekt att ”de mer radikala elementen” var inblandade i våldsdåden:

Det pågående våldet vid torget under tisdagen indikerar att mer radikala element bland demonstranterna kan vara ovilliga att respektera vapenvilan och kan också vara negativt inställda till förhandling. Även om de första veckornas protester var bestämt fredliga, så hjälpte radikaler till att driva fram ett utbrott av sammanstötningar med polis i januari i vilka minst tre personer dog, och den våldsamma tisdagen kan ha radikaliserat många fler.

Enligt the Guardian, befann sig beväpnade vapenmän från Svobodapartiet på ”de övre våningarna i hotellet [Ukraina] med pistoler, under förevändning att de letade efter polis-krypskyttar.”

”Ungdomar i upploppen satte bilar och lastbilar i brand och när bränderna brann ut hackade de sönder fordonen och bar iväg delarna för att resa upp nya gatubarrikader.”

Originaltext på engelska: globalresearch.ca, Ukrainas ”demokratiska statskupp”: Att döda civila för att åstadkomma regimskifte

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here