Ukrainska parlamentsledamoten Nadezhda Savchenko anklagar talmannen i parlamentet Andriy Parubiy för medhjälp till skottlossningen på Maidantorget 2014 som dödade både demonstranter och poliser. Kaoset som följde användes för att störta den sittande presidenten.

Hon säger sig ha sett hur han hjälpte krypskyttar komma in på ett hotell vid Maidantorget. Senare ber hon Parubiy om ursäkt och säger att det var parlamentsledamoten Serhiy Pashinskiy hon menade.

Savchenko blev känd som militärpilot och för att hon satt fängslad i Ryssland under två år. Hon togs emot som hjälte i Kiev. Den glorian kan nu snabbt ha falnat på grund av hennes uttalanden och att åklagare Yuriy Lutsenko anklagar henne för att planera en kupp mot sittande regering.

Det är ett remarkabelt påstående men stämmer med andra uppgifter som gör gällande att det var utländska krypskyttar som anlitats för att skapa kaos i en kupp av allt att döma iscensatt av väst. Myndigheterna i Kiev har heller aldrig lagt fram bevis för vad som hände vilket är en talande omständighet.

palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här