Förespråkare för genmodifierade grödor (GMO) vill att du ska tro att det inte är något konstigt med GMO och att människor har korsavlat och “modifierat” mat i århundraden. Sanningen är att genmanipulerade frön och mat som skapats i laboratorier är mycket annorlunda jämfört med traditionella hybridgrödor. Faktum är att att GMO bara funnits i några årtionden. Genmodifierade grödor hade aldrig blivit godkända i USA om inte det stora  bioteknikföretaget i St. Louis, Monsanto, hade bedrivit en intensiv lobbying-kampanj.

AltHealthWorks rapporterar att fyra direktörer från Monsanto besökte Vita huset 1986 för att träffa dåvarande viceprecidenten George H. W. Bush med syftet att vinna en värdefull allierad i världens mäktigaste regering. Även om president Ronald Reagan fortfarande hade två år kvar av sin andra mandatperiod så trodde många redan då att att Bush den äldre skulle satsa på att bli president år 1988.

 

En avreglerande president
Reagan var känd för många bedrifter: förbättring av ekonomin, stärkandet av militären och den bestämda hanteringen av Sovjetunionen, vars makt och inflytande höll på att minska. Reagan var även en förespråkare för att avskaffa regler: om det fanns något han kunde göra för att hjälpa affärsvärlden, industrin och ekonomin i allmänhet, så gjorde han det. In trädde Monsanto, ett företag som ville vara med i den stora avregleringen.

Ett år senare svalde Bush betet och besökte företagets huvudkontor för ett medie-event som innebar tid på tu man hand med företagsrepresentanter och vetenskapsmän. Monsantos representanter ville att Bush skulle hjälpa dem att få ut deras farligt otestade GMO-produkter på marknaden. Bushs respons innebar starten på en okunnig och lyckligt ovetande politisk kultur som tillåtit Monsantos kontroversiella “frankensteingrödor” att spridas mer eller mindre obehindrat sedan dess.

Företaget riskerade tiotals miljoner dollar och var tvungna att ta sig igenom ett antal svårigheter medan Jordbruksdepartementet gick igenom sin godkännandeprocess. Monsanto befann sig i en svår situation år 1987. Företaget ville desperat börja testa sina genmodifierade grödorpå en gård i Illinois, men behövde Jordbruksdepartementets godkännande för att kunna gå vidare.

I början var Monsantos chefer nöjda med att introducera GMO långsamt. Företaget blev dock alltmer frustrerat över godkännandeprocessen och började i stället driva en mer aggressiv policy för att ”eliminera vad vissa i presidentkansliet kallade ”byråkratiska barriärer” såsom hälso- och miljösäkerhetstester, vilka var Monsantos nyckelproblem” enligt berättare och regissör Marie-Monique Robin i filmen The World According to Monsanto.

 

De sex orden som förändrade allt
I ett avsnitt ur filmen ses Bush tillsammans med Monsantos forskare och representanter medan kameror blixtrar och reportrar antecknar runtomkring dem. En forskare förklarar hur GMO-mat produceras:

“…Vi tar DNA, klipper det itu, blandar ihop olika delar och sedan sätter ihop dem igen”, säger han. ”Det här provröret innehåller DNA som togs från bakterier…”

Då svarar Bush med en fråga: ”Det här kommer att ge starkare växter eller växter som ger dig…?”

”I det här fallet kan det överleva bekämpningsmedlet”, säger mannen från Monsanto. En annan representant tillägger, ”Vi har ett fantastiskt bekämpningsmedel.”

De talade om Roundup, en product innehållande glyfosfat, ett ämne som WHO nyligen varnat för, då det kan vara cancerframkallande för människor. Detta följs av sex ord som slutligen kom att förändra spelreglerna för Monsanto. Klippet visar Bush skrattande säga, som svar på Monsantos vädjan om att snabba på processen: “Ring mig, vi är i avregleringsbranchen.” Sen tillägger han, ”Kanske kan vi hjälpa till.” Så startade boomen av GMO i USA, enligt många på bekostnad av amerikanska konsumenters hälsa.

Mot slutet av klippet avslöjar Bushs vicepresident Dan Qualyle den sanna orsaken till att införandet av GMO-mat skyndades på i USA trots att den förbjudits i andra länder.

Läs mer

3 KOMMENTARER

  1. Han är gammal, han dör snart, han är förbrukningsbar idag. Han var samma puppet/marionett som O Bama är idag, appropå Obama, Omama är namnet på en liten robot som skriver hans namn på alla papper som de säger är värda NÅGOT, JAG SÄGER DET ÄR SAMMA SOM
    odious debt, de frångår konstitutionen, = falskt, de är enbart Pirater, skurkar, mördare… Psychopaterna styr.

  2. Vad är det som är farligt med GMO? Eller rättare sagt, vad tror ni konspirationsteoretiker är farligt med GMO och hur skiljer det sig från hybridplantor som slutprodukt? Vore intressant att veta

    • Alla nyheter och all information som inte är godkänd och distribuerad av MSM (dvs sionistmedia. OCH Monsanto är sionister de med), är konspirationsteorier.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här