Enligt en mycket insatt källa till den undersökande journalisten Jeremy Scahill bedriver idag den amerikanska styrkan JSOC upp till 100-tals samtida operationer i 75 länder i världen. Enligt källan slukar JSOC-operationerna multimiljardbelopp. Aktiviteten har utvecklats till en mycket lönsam industri.

JSOC (Joint Special Operations Command) är en insatsstyrka som bedriver räder där de lönnmördar misstänkta terrorister och rebeller (insurgents) som med vapen sätter sig upp mot USA:s närvaro i Mellanöstern och andra regioner.

Graden av sk ”collateral damage” dvs oavsiktliga dödsoffer är hög. Operationerna betecknas av USA:s krigsmaskineri som förebyggande självsförsvarsåtgärder för att rädda liv i USA med mottot ”saving lives” eller mer exakt ”saving american lives”.

Scahill som besökte Mellanöstern under produktionen av dokumentäfilmen ”Dirty Wars” dokumenterar hur de drabbade bymedlemmarna på landsbygden förlorat oskyldiga män, kvinnor och barn i samband med JSOC:s hänsynslösa tillslag. Ortsborna kallar JSOC-soldaterna för amerikanska talibaner. De berättar att JSOC-soldaterna skar ut sina egna kulor ur dödsoffrens kroppar för att dölja sina tillslag.

Jeremy Scahill säger att JSOC-operationerna slukar multimiljardbelopp i arbetet att inhämta information, skapa dödslistor på 1000-tals personer, planera och sedan genomföra lönnmorden snabbt och effektivt med små kompakta team som landsätts med helikoptrar, ofta på nätterna. Vissa operationer genomförs med drönarattacker.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här