I början av december så antog det amerikanska representanthuset en resolution som ”kraftigt fördömer” Rysslands policy gentemot före detta Sovjetrepublikerna och kräver ännu hårdare sanktioner mot Moskva. Resolutionen har väckt hård kritik.

Enligt den förre republikanske presidentkandidaten Ron Paul är lagstiftningen i praktiken att betrakta som en ”krigsdeklaration” mot Ryssland.

Lagförslaget var 16 sidor av krigspropaganda som till och med skulle ha fått de neokonservativa att rodna, om de nu hade varit kapabla till en sådan sak”, skriver han.

Ron Paul, som var ledamot i representanthuset i flera omgångar mellan 1976 och 2013, menar att det rör sig om ”en av de värsta lagar som någonsin stiftats” och understryker att resolutionen kan bana väg för ett eventuellt krig med Ryssland, likt tidigare Irak.

Mest oroväckande är enligt Paul formuleringen om att Rysslands ”militära intervention” i Ukraina ”utgör ett hot mot internationell fred och säkerhet.” Enligt den före detta kongressledamoten är det ingen tillfällighet att en sådan formulering används utan ett sätt att bana vägen för mer aggressiva framtida resolutioner.

”Detta är en typ av sluttande plan som leder till krig”, skriver Paul.

Rysslands vice utrikesminister Sergej Rjabkov uppgav idag att den ryska regeringen är ”oroad” över den amerikanska resolutionen. Han uteslöt inte att de rysk-amerikanska relationerna nu kommer att försvåras ytterligare. Samtidigt hävdade han att Ryssland gör allt i sin makt för att stabilisera dem, enligt Sputnik.

Originalartikel från Fria Tider, USA:s ”krigsförklaring mot Ryssland” upprör

Relaterat:

America is on a “Hot War Footing”: House Legislation Paves the Way for War with Russia?

Counterpunch – Senate Bill Preps for War with Russia

S.2277 – Russian Aggression Prevention Act of 2014

US Sending 600 Troops, APCs And Tanks To Countries Bordering Russia To “Reassure Threatened Allies”

US tanks, APCs, Humvees roll through Latvia

Latvia: This train is carrying quite an arsenal of US military cargo!

 

USA:s ”krigsförklaring mot Ryssland” upprör

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här