Vad håller egentligen USA på med i Taiwan? Försöker man skifta fokus från Natos misslyckade försök att tilltyga Ryssland genom Ukraina?

Beslutet att skicka Nancy Pelosi, USA:s tredje högst uppsatta politiker, till Taiwan är bland det mest galna som skett på många decennier, under hela hans livstid, påpekar Tucker Carlson i samband med en ny intervju med arméöversten Douglas Macgregor.

– Bidenadministrationen provocerar fram ett riktigt krig med Kina. Det är helt obegripligt. Det blir bara begripligt om Bidenadministrationen medvetet försöker försvaga och förstöra USA. Det finns ingen annan logisk förklaring. Det som nu händer med Kina påminner väldigt mycket om det som hänt i Ukraina. Det är galenskap. Detta är den absolut sämsta möjliga tidpunkt, och mest galna tidpunkt att välja, för att skicka en 82-årig narcissist till Taiwan, säger Tucker Carlson och påpekar att USA aldrig varit så dåligt förberett för krig.

Enligt Carlson är Pelosis provokativa resa till Taiwan, som Kina inte bara ser som en provokation utan som ett angrepp på sin suveränitet, ”ett av de konstigaste ögonblicken i det konstigaste presidentskapet i amerikansk historia”.

Läs mer på swebbtv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här