Vaccinpassen bäddar för ett totalitärt samhälle med medicinsk apartheid där ovaccinerade demoniseras, blir utfrusna och till stor del utesluts från kultur- och samhällslivet. Allt detta påhejat av en lydig kader av politiker, media och kändisar.

Den elfte juni 2021 beslutade Ministerrådet i EU att vaccinpasset (EU Digital COVID-19 Certificate programme) skulle användas i EU för att möjliggöra resande. I augusti 2021 hade det införts i Bulgarien, Danmark, Grekland, Kroatien, Polen, Tjeckien och Tyskland. Flera länder tog det dock några steg längre och har nu infört något som kan benämnas som medicinsk apartheid.

I Frankrike infördes under stora folkliga protester ”pass sanitaire” (bevis för vaccination eller negativt testresultat) för att få få tillträde till sjukhus, restauranger, caféer, pubar, köpcentrum, museer, biografer, sportevenemang, nöjesparker, bibliotek etc. Bötesbeloppen för underlåtenhet för en företagare att kolla passet uppgår till 45 000 Euro, samtidigt som avsked väntar de hälsoarbetare som vägrar att vaccinera sig. Åtgärder av detta slag har även genomförts i Italien medan det på Cypern behövs ett SafePass för att kunna få tillträde till livsmedelsbutiker, taxibilar och kollektivtrafik.

Dessa drakoniska åtgärder har nu nått Sverige. Nyligen föreslog Moderaterna, med Ulf Kristersson i spetsen, nationella vaccinpass för att öppna upp kulturlivet (inklusive krogar, sportevenemang och resor). Detta har därefter stöttats av kulturpersonligheter som Jonas GardellStefan Sauk och Lena Philipsson. Även ledande medier har hakat på.

Erik Helmerson, ledarskribent på Dagens Nyheter skriver exempelvis att:

Det är orimligt att vägra vaccin och ändå kräva att få leva som vanligt.

Detta förstärks av DN:s chefredaktör Peter Wolodarski:

Det borde inte vara någon rättighet att få delta på lika villkor som andra om man behandlar vaccinet som en fråga om tycke och smak. En minoritets egoism, nonchalans eller ointresse går ut över resten av samhället, som är tvunget att begränsa friheten.

Läs mer på pharos.stiftelsen-pharos.org

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här