Vaken.se – nu med mer än 10.000 likes på Facebook!

Vaken.se har nu fått över 10.000 ”gilla” på Facebook (gå in och gilla om du inte redan gjort det)! Facebook är som all annan IT-teknologi en plattform med för och nackdelar. Vaken.se bestämde sig för några år sen att aktivt börja dela information där, då det är där folk mest ”hänger” och hämtar mycket av sin information från. Därför måste vi försöka använda den till att vända det till att ha en positiv del av folks vardag, genom att dela med oss av viktig information som kan göra dem till mer fria och medvetna individer.

Genom att aktivt dela nyheter på Facebook har vi gått från cirka 25.000-35.000 unika besökare (2013-2014) i månaden till att ha tre-fyra gånger fler besökare – alltså en markant större spridning av information och kunskap vilket glädjer oss enormt.

Nu vilar ansvaret i dina händer. Steget där du själv börjar bli en representant för att sprida kunskap och medvetenhet i din närmaste krets, må det vara på din skola, din arbetsplats eller bara till en vän, familjemedlem, bekant, osv. Första steget kan vara att beställa våra proffsigt tryckta informationsblad till självkostnadspris (frakten ingår i priserna!). Dela sedan ut dem på torgen, arbetsplatsen, skolan, myndigheter, tåg/buss-säten, under vindrutetorkare på bilar, m.m.

Tillsammans kan vi göra stordåd och förändra världen från en svår plats att vara på, till en ljus tillvaro i harmoni med varandra, med ökad förmåga till empati, värme och kärlek.

KUNSKAP ÄR FRIHET!

Tack för er hjälp,
Jonas, Gustaf, Marcus, Mikael och alla andra i Vakens administrationsgrupp.

Ps. Vaken är ingenting utan våra donatorer – läs här hur du kan stödja Vaken.se med hjälp av donationer. Stort tack igen för alla som donerat tidigare – och framtida! Vi är er evigt tacksamma.

4 KOMMENTARER

 1. Har i många många år varit representant att sprida kunskap och information. Att ni använder Facebook som plattform är ett hån mot oss alla som vill upplysa och förändra världen till en bättre plats. Kommer aldrig att varken använda själv eller rekommendera någon att att använda Facebook (Ett av världens bästa spion- och insamlingsapplikation). Att ni själva skryter med att ni har över 10.000 gilla, säger ju en hel del om hur hjärntvättade ni tyvärr blivit….

  • Hej. Tråkigt att du ser det som ett hån. Jag kan dock förklara hur det hela har fungerat över tid.

   Orsaken är att vårt eget forum var full av aktivitet i många år, men folk / användare började migrera själva till facebook för där fanns den större debatten. Där kunde man nå ut till flera som inte kände till. Satt man kvar på vaken så pratade man bara med den egna klubben. Vi på vaken fick följa efter användargruppen som själva valde att gå till facebook. Där inne så når du ut med så mycket mer information till folk som aldrig hade kommit i kontakt med den tidigare. Man kan sitta i en lokal grupp och klappa varandra om ryggen, eller så kan man gå ut där alla andra är och försöka förändra där. Vi valde det senare.

   Genom att gå till facebook har fler människor fått lära sig alternativ information pga att vi tagit steget dit och aktivt delat information. Allstå ett utfall som är mer positivt än negativt. You have to break some eggs( använda facebook) to make an omelett (positivt informationsspridande)

   På vilka sätt har du själv spridit viktig information och hur många har du nått med din metod?

   • Hej! Förstår ert resonemang, men budskapet blir tudelat och därav försvinner förtroendet för ”vaken.se”. Hur jag sprider information är helt ovidkommande och den retoriken med att ställa motfrågor är samma teknik som ”agenter” på internet använder.

    • Hela Internet övervakas och byggdes med just den tanken, om man bara vill upplysa ens vänner genom att prata med dem så gör det, vi når vissa månader uppemot en miljon personer genom att använda internet, Facebook och andra kanaler. Om du gillar sådant som inte är digitalt så har vi klistermärken, infoblad, dvd-filmer, t-shirts och annat man kan sprida, eller skriv ut våra artiklar och ge till folk.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here