Den 1-2 mars samlades europeiska 9/11 grupper i Amsterdam för att bygga upp ett samarbete. Vaken.se var på plats för att undersöka möjligheterna för internationellt samarbete.

Jag HWO och J tog flyget dit för att se vad dom hade för sig och samtidigt passa på att träffa en gammal vän R.På fredagskvällen så sitter vi och softar och hör festutbudet. Ett jippo med en keltisk druid är det enda som finns att välja på. Vi stannar hemma, men häpnas av att höra att druiden är i exakt samma lokal som vi nästföljande dag skall ha 9/11-mötet.

13:00 på lördagen ankommer vi till träffen. Vi möts av Annie som med bestämd röst uppmanar oss att skriva en namnlapp samt skriva upp våra kontaktuppgifter på en lista. Ingen av oss skriver upp oss men jag skriver en namnlapp och sätter på bröstet. Efter ytterligare uppmaningar sätter även de andra på sig en namnlapp.

Vi samtalar lite om att vårt bemötande var lite auktoritärt men går runt i den trevliga lokalen och tittar på lite affischer och utsmyckning.

Mötet inleds med en kort introduktion och sedan skall alla länder var för sig berätta lite om deras aktivism. Tanken är att vi skall ha 8 minuter var, men det finns ingen moderator och snart infinner sig en stressad stämning då många drar ut på tiden och berättar om allehanda saker utanför ämnet. Senare visar sig detta ha varit ett smart drag för de som gjorde så, för vi får i princip ingen mer tid att säga vad vi tycker under dagarna som kommer.

Det är många nationaliteter samlade, Spanjorer, Italienare, Engelsmän och Islänningar bland andra. Det kanska var grupper från 10 olika länder där.

Några höjdpunkter var Fransmännen som har gjort filmen Zero som handlar om 9/11 och berättar om sin positiva respons i tidningar, radio och på filmfestivaler. Islänningen Elias som jag själv har startat 911truth.eu, visar sig vara en äldre man med ganska bra koll på makteliten. I en presentation får vi snabbt gå igenom 25 typer av
dis-information. mm. Själv så pratar jag om hur viktigt det är med tolerans för att kunna samarbeta och att meningen med 9/11 aktivismen för mig är att vidga människors medvetenhet.

I pausen före nästa programpunkt så pratar vi om Annie. HWO har snappat upp att det är samma visselblåsare som tillsammans med David Shayler har hoppat av från den brittiska underrättelsetjänsten för att prata ut om 9/11 och 7/7. Jag får även höra att David Shayler själv utmärkt sig till Jesus på senare dagar.

Nästa punkt är ett framförande av den Japanska parlamentariker som adresserat den Japanska premiärministern om 11:e September på rikstäckande japansk TV. Han berättar om sina bravader och tycker att vi skall samarbeta med Michael Meacher, en brittisk politiker. En detalj med Michael är att han i en intervju vädjar för att vi skall införskaffa en ny världsordning styrd av FN.

Efter detta så blir det fri diskussion svagt modererad som mer liknar en loppcirkus än ett möte. Jag kämpar friskt med att få vara med i debatten, men verkar ganska snart komma på fel sida med moderatorn som anstränger sig för att jag inte skall få ordet.

Den italienska eu-parlamentarikern Giulietto Chiesa börjar göra långa utlägg om sin filmvisning i europaparlamentet. Tydligen var det endast 6 personer som kom till filmvisningen varav de flesta var vänner till Giuletto. Efter en bra tag så avbryter jag hans monolog.

Vi pratar vidare om vad som skall vara våra mål. Jag pratar om att vidga medvetenheten medan några andra pratar om olika juridiska sätt att påverka världen. Diskussionen går vidare till att handla om huruvida 9/11 skall vara separerat från annan Truth-aktivism.

Att endast prata om ett fåtal händelser runt 9/11 som vi är bra på och undvika all spekulation är en röd tråd. Flera personer visar dock samtidigt upp sitt missnöje med att Truth-rörelsen riskerar att förstöra 9/11-rörelsen med sina UFO historier mm. Det kulminerar med att en sammanbiten kille från England kort och konsist förklarar att alla som inte endast var intresserade av att diskutera 9/11 skulle åka hem omedelbart. Jag replikerar på det och säger hur ledsen jag blir av att han önskar att vi skall åka hem och föreslår att vi skall samarbeta i
stället. En annan person dyker upp med David Ickes bok i handen och försöker misskreditera den lite kort.

Nästa diskussion handlade om att använda sig av massmedia för att få uppmärksamhet. Efter att ha pratat om kontrollen av massmedia vs. kraften av massmedia så kommer vi fram till att massmedian är viktig, men att man måste använda kryphål för att kunna få tillgång till den. Att använda nöjesindustrin verkar vara ett lovande tema där flera
hade lyckats få in artiklar under nöjessidorna på större tidningar.

Efter att diskussionen är avslutad så är jag så pass trött att vi drar in till city och vilar upp oss och äter mat.

Vi är tillbaka en stund efter att visningen av Zero har slutat. Tanken var att se filmen, men det blev knappt med tid. I lokalen hittar vi druiden som pimplar öl tillsammans med några 9/11 truthers. Druiden verkar vara intressant och börjar snart att diskutera 9/11, zionism och andra ämnen. Så slutar den första dagen efter ytterligare några stopp på vägen hem.

Dagen efter dyker jag och HWO upp igen för att förstå att organisationen är obefintlig. Ett antal workshops som vi inte hade en aning om skulle vara från början var inställda, så istället satte vi oss ner tillsammans med några andra och småpratade i lobbyn. Jag hade under natten lekt med flertalet olika konspiratioriska idéer och hade funderat på om Annie fortfarande jobbade åt Mi5, om Japanen var att lita på och vad den där druiden verkligen gjorde på det här stället.

Jag får veta att hela denna dag skulle användas för att diskutera ett projekt med namnet ’Make War History’. En presentation av en kille framförs i ett konferensrum där han snackar på om sitt projekt. Han visar snabbt upp en otrolig brist av insikt inom konspiratiorisk medvetenhet då han gör ett antal befängda påståenden b.l.a. att orsaken till Irakkriget är att Bush och Blair av en händelse fick den ide’n under ett kort möte tillsammans och att alla krig skulle ta slut om dom bara visste att det i själva verket var olagligt enligt internationella krigslagar.

Jag var snabbt på och poängterade att det var långt från alla där som trodde på det han sa och att det var vitalt för projektet att man hade ett samförstånd för orsakerna till problemet innan man hittade lösningar. Elias som var veteran inom internationell lag hade även han flera invändningar på innehållet och försökte berätta dessa. Vi blev
dock snabbt utmålad som någon form av fiende till projektet och blev avbrutna av antingen Annie, mannen som ledde föreläsningen eller en annan av organisatörerna så fort vi ville säga någonting.

Hela rummet drabbades av någon form av groupthink och även en del intelligenta människor följde med spåret med att killen som satt på den högsta stolen var någon form av auktoritet som vi alla skulle följa utan att på något sätt ifrågasätta. Jag kände dock att det var flera i publiken som var på samma spår som jag och var glada när vi reste viktiga frågor.

Tanken med hela mötet var att få 9/11-aktivister att delta i ett redan sponsrat projekt med att göra en laglig process mot USA i frågan om att bryta krigslagar. Jag hade hela tiden en tanke i huvudet, är detta ytterligare ett försök att splittra den lilla rörelsen som finns i Europa? Och vem var den självlärda killen som hade blivit auktoritet på en minut?

Jag pushade på för att 9/11-folket skulle få fortsätta sin diskussion och fick till slut loss ett 10-tal personer som efter en bra stund fick sätta sig på golvet i lobbyn och höra på hur ’We Are Change’ fungerade i England samt lite annat smått och gott.

Mötet var tydligen slut och utan något riktigt avslut så började folk dra sig därifrån.

Tillbaka i Sverige mottogs vi alla tre av tulltjänstermän som vill titta på hur vi ser ut nakna?

Min summering av mötet är att det finns en hel del aktiva människor i Europa och att medvetandet om 9/11 är ganska högt. Dock så var försöken att sammanlänka de europeiska länderna helt o-organiserat och jag ser ingen större framtid i den samarbetsformen med den f.d. Mi5-agenten Annie i spetsen.

Funderingen jag brottas med är om jag skall dra mitt strå till stacken och helt enkelt binda samman dessa europeiska grupper under 911truth.eu som jag lyckligtvis redan har startat upp med Elias.

|
Micro och HWO

Yukihisa Fujita

Fallos

Mi5 Agenten

Vaken på stan

Elias

Amsterdams vackra gator

En brittisk aktivist

Flera meter under havet!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här