11 september: FBI medger att samtalet från Barbara Olson var en lögn

911 Vad du inte visste 911-författaren Mubarak tvivlade Förlaget Alhambra

American Airlines flight 77 var planet som påstås ha kraschat in i Pentagon den 11:e September, 2001. Det var från det planet som CNN-korrespondenten och hustrun till USA:s biträdande justitieminister, Barbara Olson, ska ha ringt två telefonsamtal till sin make, Ted. Och det var dessa två telefonsamtal som gav oss hela upplägget med arabiska kapare och kartongknivar. Nu får vi äntligen svart på vitt på det vi misstänkt så länge. Ted Olson ljög, medger nu FBI. Läs mer på: UUAA Radio

Det är den mycket respekterade 9/11-aktivisten, f.d. teologiprofessorn David Ray Griffin, som i en radiointervju släpper denna bomb. Och det är verkligen inga överord i sammanhanget. Barbara Olsons telefonsamtal var det enda från flight 77 och har länge betraktats som den mest trovärdiga ögonvittnesskildringen inifrån något av de ”kapade” planen.

Redan strax efter lunch den 11:e September meddelade Ted Olson CNN att han vid två tillfällen pratat med sin hustru ombord på planet. Hon skulle ha bett sin man om förslag på vad hon kunde göra, hon berättade hur de arabiska kaparna hade knivar och hur de samlat passagerarna och besättningen, inklusive piloterna, längst bak i planet. Och, enligt den biträdande justitieministern, skulle hon ha ringt collect, alltså ett samtal där mottagaren betalar.

Hela historien omkring hennes samtal har länge betraktats med stor skepcis av 9/11-rörelsen. Men att ifrågasätta en minister har naturligtvis betraktats som magstark.

Men för det första kan man inte ringa collect från en flygplanstelefon, man måste ha ett kreditkort för att överhuvudtaget komma ut på linjen.

För det andra verkar det synnerligen märkligt att Ted Olson, nästan det första han gör, ringer till CNN, inte till militära myndigheter eller sina kolleger i regeringen.

För det tredje har alla som kände kaptenen, den före detta militärpiloten Charles Burlingame III, bedyrat att han aldrig skulle ha lämnat ifrån sig spakarna frivilligt och gått med på att flytta sig längst bak i planet. Han var en stor och stark elitsoldat, som utan att tveka hade tagit sig an kaparna, speciellt om de bara var beväpnade med kartongknivar. (Ett märkligt sammanträffande, som jag skrivit om flera gånger, var också att Burlingame tillhörde expertpanelen när Pentagon några år tidigare studerade effekterna av om ett plan skulle störta in i militärhögkvarteret.)

Och för det fjärde har Ted Olson offentligt erkänt, att det finns situationer då oriktiga uppgifter kan vara nödvändiga för att skydda nationella intressen.

Det finns alltså inte ett enda bevis för att flight 77 verkligen störtade i Pentagon… Det finns inga araber i passagerarlistan. Det finns inga bilder på planet. De bilder på ytterst små och fåtaliga vrakdelar utanför Pentagon är mycket ifrågasatta. Data från svarta lådan, som myndigheterna tvingats offentliggöra, innehåller många märkliga och motstridiga uppgifter om planets kurs och höjd. Och så vidare. (På tal om detta läste jag så sent som i går hur förbluffande det är att media aldrig ens har nämnt att svarta lådan blivit offentlig, än mindre att uppgifterna i den är märkliga. Det brukar ju vara det första man skriver om efter en flygkrasch.)

Glöm World Trade Center — om du vill veta vad som egentligen hände den 11:e September, studera explosionen i Pentagon.

PS: Och det var inte Donald Rumsfeld som hade försnillat 2.300 miljarder dollar ur försvarsbudgeten, som många fortfarande tycks tro. Han anklagar Pentagon för att ha gjort det! Det är något helt annat. Som CBS News säger i länken ovan: Han förklarade krig mot militären, dagen innan 11:e September…


Författare: M.Wälivaara UUAA Radio

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here