Valutahandeln har på senare år växt sig enormt populär där potentiella avkastningar lockat investerare världen över att börja spekulera i hur världens Fiat-valutor kan komma att utveckla sig framöver.

Många är de historier där handlare lyckats bli förmögna med några väl-avvägda och noga planerade affärer. Även om den potentiella avkastningen spelat en stor roll när det kommer till valutahandel så finns det ändå mer att hämta i det hela.

Med det skrivet så kommer vi i denna artikel att fokusera på att belysa några viktiga aspekter gällande varför valutahandel kommit att bli så viktigt för att du ska kunna bilda dig en objektiv och adekvat bild över det hela.

Den största fördelen med valutahandel

Den absolut största fördelen när det kommer till valutahandel (Forex) är att du som investerare har en stor tillgänglighet när det kommer till valutor. Du kan välja bland en mängd olika valutorna där de populäraste valutaparen vilka man handlar mot varandra återfinns i form av följande:

  • USD/SEK
  • EUR/SEK
  • GBP/SEK
  • JPY/SEK

Ovanstående par utgör självfallet rekommendationer där det är helt upp till dig att avgöra vilka valutapar som just du önskar fokusera på. Det viktigaste inom sammanhanget dock är att verkligen förstå vad som påverkar de underliggande valutan eftersom det är just det som i slutändan utgör skillnaden mellan vinst och förlust.

Användning av hävstång

Förmodligen det mest kraftfulla sättet att spekulera i valutor på är med hjälp av hävstång. Det hela är i grund och botten en form av funktion som gör det möjligt att öppna upp en position där du antingen spekulera i att priset kommer falla eller öka.

Genom att anamma hävstångseffekten så kan du potentiellt sett generera gigantiska avkastningar även om du för den delen saknar de monetära medel som krävs. Det hela har dock även en annan sida där du även riskerar betydligt högre förluster om priset för tillgången rör sig istället mot din position.

Just därför så är det av yttersta vikt att du verkligen gör dig införstådd med hur hävstång fungerar i praktiken samtidigt vilka risker som den kommer med för att undvika en ekonomisk härdsmälta som du får svårt att återhämta dig ifrån!

Du kan välja att handla med valutor under dygnets alla tider

Valutor handlas vanligtvis dygnet runt, något som innebär att du kan välja att ägna dig åt hande