Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektör Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus har uppmanat till en mer aggressiv strategi för att motverka antivaccinationsrörelser.

Tedros gjorde detta uttalande under en WHO-festlighet som hyllade så kallade framsteg under de 50 år som organisationen har bedrivit det utökade vaccinationsprogrammet (EPI). Under firandet i Genève, Schweiz, förklarade Tedros att ”vacciner är bland de mest kraftfulla uppfinningarna i historien.”

”Tack vare vacciner har smittkoppor utrotats, polio är på gränsen till utrotning och många sjukdomar kan nu enkelt förebyggas, inklusive mässling, livmoderhalscancer, gula febern, lunginflammation och diarré. Med den senaste utvecklingen av vacciner mot sjukdomar som malaria, kan miljontals fler liv räddas,” sade Tedros.

”1974 var färre än fem procent av spädbarnen globalt vaccinerade. Miljoner dog av sjukdomar som mässling, polio och difteri. Det var året då WHO lanserade det utökade vaccinationsprogrammet, eller EPI som vi alla känner det. Idag har cirka 84 procent av världens barn fått tre doser av vaccinet mot difteri, stelkramp och kikhosta, och sjukdomar som en gång var en dödsdom: smittkoppor,” fortsatte han.

”EPI stödde länder i att etablera standardiserade vaccinationsprogram mot smittkoppor och sex andra sjukdomar, difteri, mässling, kikhosta, polio, stelkramp och tuberkulos. Dessa program gör långt mer än vad vi någonsin kunde föreställa oss,” sade Tedros. ”För femtio år sedan hjälpte EPI-programmet miljontals barn, ungdomar och vuxna att få tillgång till vacciner mot 30 sjukdomar, [nu,] uppskattar en ny studie ledd av WHO att EPI har räddat minst 154 miljoner liv sedan 1974, ett genomsnitt på mer än 8000 liv per dag under de senaste 50 åren. Tack vare immunisering är ett barn som föds idag 40 procent mer sannolikt att se sin första födelsedag än ett barn som föddes för 50 år sedan.”

Tedros förknippade EPI-programmets framsteg med partnerskap bland ledare, forskare, civilsamhälle, samhällen och familjer. Generalsekreteraren erkände också den avgörande rollen för den globala hälsostrategin, ett annat WHO-initiativ som syftar till att rädda 40 miljoner liv under de kommande fyra åren, i att stödja vaccintillgången över hela världen. Han avslutade med att konstatera att ”det är dags att vara mer aggressiv i att slå tillbaka mot antivaxxare.”

”Ni känner till den allvarliga utmaning som antivaxxare utgör, och jag tror att vi behöver strategisera för att verkligen slå tillbaka. Jag tror det är dags att vara mer aggressiv i att slå tillbaka mot antivaxxare,” sade han. ”Jag tror att de använde covid som en möjlighet, och ni vet all förödelse de skapar.”

Cvoidvaccinskeptiker kallas ”sjuka i huvudet”

Det Tedros menade med detta är att de behöver intensifiera förtalskampanjen mot vaccinskeptiker.

Under de senaste åren har WHO märkt motstånd mot vaccin som ”desinformation” och ”politisk extremism.” Kritiker av covidvaccin har ofta anklagats för att sprida farliga osanningar, trots att de hänvisar till anekdotiska rapporter och uttalanden om negativa effekter av covid-vacciner.

Faktum är att en studie från 2020 publicerad i tidskriften Social Psychology and Personality Science påstod att människor som avvisar den officiella berättelsen kring covid-19-pandemin var ”sjuka i huvudet” och galna. Pavel S. Blagov, författaren till studien, drog slutsatsen att de som avvisar regeringens drakoniska åtgärder är onormala och skrämmande.

”Det var tydligt från rapporter i media väldigt tidigt under covid-pandemin att vissa människor avvisade råd om social distansering och ökad hygien. Det kan finnas många orsaker till detta, och jag trodde att personligheten åtminstone kan spela en liten roll i det,” skrev Blagov, en lektor och chef för Personality Laboratory vid Whitman College.

I detta sammanhang hänvisar Blagovs användning av ”personlighet” inte till oskyldiga skillnader som att vara introvert versus extrovert. Snarare antyder han att de som motsätter sig regeringens nedstängningar och sociala distanseringsåtgärder kan kategoriseras under den mörka triaden av personlighetsegenskaper, vilket inkluderar narcissism, machiavellism och psykopati.

naturalnews.com, Världshälsoorganisationens generaldirektör vill intensifiera förtalskampanjen mot antivaccinationsrörelser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här