Svensk massmedia och utrikesminister Carl Bildt är eniga om att Syriens president Assad bjudit in FN-inspektörer för att visa att landets armé inte använder stridsgas, för att samma dag som inspektörerna anländer utföra ett förödande gasanfall mot civila. Men till tvivlarna sällar sig nu svenska SIPRI och en växande skara västliga experter.

Under de senaste dagarna en rad internationella experter studerat det bevismaterial för en gasattack som presenterats av de väststödda islmamistrebellerna. Vad gäller tidigare anklagelser har FN:s inspektörer bara sett tecken på nervgasanvändning från rebellernas sida. Carla del Ponte, taleskvinna för FN:s särskilda kommission i frågan, har tidigare uppgivit att det saknas varje tecken på att den syriska armén skulle ha använt kemiska stridsmedel, förutom påståenden från de rebeller som av allt att döma själva använder dem.

Mer information om detta finns att läsa i originalartikeln på Fria Tider, Västliga experter: Gasattacken i Syrien kan vara iscensatt

Samtidigt kommer det uppgifter om att Syrien kommer att attackeras inom två veckor med USA och Storbritannien i spetsen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här