Jorden står inför mini-istid som kan börja redan inom 15 år. Solens aktivitet beräknas att eventuellt falla med cirka 60% på 2030-talet, säger brittiska astrofysiker baserat på resultaten av ny forskning som handlar om förutsägelser av solens cykler.

Vår planet är bara 15 år från en ny ”mini-istid” som kan orsaka extremt kalla vintrar som kännetecknas av tillfrysning av normalt isfria vattendrag samt snöbetäckning året om i områden som aldrig har haft sådana klimatförhållanden förr.

Forskarna har grundat dessa slutsatser med hjälp av en ny modell för solens aktivitet som enligt uppgift gör det möjligt att göra ”extremt noggranna prognoser” av förändringar i solaktiviteten.

Även det faktum att solens aktivitet varierar inom 10-12 år långa cykler upptäcktes för nästan två århundraden sedan, år 1843. Alla de tidigare befintliga förklaringsmodeller har inte fullt ut lyckats förklara fluktuationerna inom varje cykel samt även det som sker mellan cyklerna.

Fortsätt läs hela artikeln på RT.

I en annan närbesläktad fråga så kan vi meddela att det fortfarande  solen som styr jordens globala medeltemperatur (och inte antropogen CO2) oavsett hur mycket politik och känslor som är inblandade i frågan.
Nothing new under the sun alltså.

solens strålning styr mängden CO2 på jorden

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här