Över 8000 CIA-dokument läckta – visar hemliga bakdörrar i nästan all mjukvara

7
1545
övervakningssamhalle

Wikileaks har publicerat över 8000 hemliga dokument som läckts ifrån den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. Läckan som går under kodnamnet ”Vault 7” är den största någonsin ifrån myndigheten. De läckta dokumenten, som enligt experter verkar autentiska, avslöjar den största spionorganisation som någonsin avslöjats med inriktning på mjukvara för intrång och avlyssning.

Läs mer på nyadagbladet.se

 • HM

  Har redan vanliga media rapporterat om innan det kom på vaken.se.

  • Johnny H

   Bidde bara en liten nyhetsnotis som undgår de flesta i Dagens Nyheter. Typiskt.

   http://www.dn.se/arkiv/varlden/wikileaks-slapper-uppgifter-om-cia/
   ”Visselblåsarsajten Wikileaks har offentliggjort en mängd dokument som uppges komma från CIA och innehålla information om den amerikanska underrättelseorganisationens metoder för att hacka sig in i internetkopplad tv, i mobiltelefoner och i datorer, rapporterar New York Times. Om det stämmer har CIA utvecklat ett sätt att ta sig in i krypterade meddelandetjänster som Signal, Whatsapp och Telegram.”

   Snacka o skillnad om man jämför med nyadagbladet.se.

   • HM

    I den vanliga världen är detta inte något större nyhet bland alla annat som är viktigare som om Trump får sitta kvar som president då han brutit mot konstitutionen med sitt inreseförbud mot vissa stater och att förbjuda viss press. Konflikterna i Syrien, Irak och Ukraina och att deklarationer skickar ut elektroniskt så jag har reda fått de igår + 50 andra nyheter.

  • buscador

   Hur blir det då om man endast har vaken som nyhetskanal?

   • HM

    Att man får en ensidig och ofta felaktig bild av hur samhället är.

 • buscador

  i gamla brev och skrifter i heliga böcker skrivs det om vad som skall hända i världen och det som skådats i drömmar etc. ser vi nu förverkligas. Då tar man Dr. Greers ord och uttalande: hur gömmer man en politisk agenda? Jo, man gömmer den ”in plain sight”! Man kallar programmet för en ”profetia” så klart och då blev det en flummig dröm!

 • buscador

  Den 15 mars nu på onsdag! Många symboliska saker är i vardande. Amerikanska budget taket, Holländska valet, Romerska republikens fall, Free Masons big meeting under Tokyo tower, och 19:de mars årsdag för mordet på den siste Ming kejsaren.