Här gör vi en tillbakablick på året 2011 då SVT Agenda fälldes av granskningsnämnden för bristande saklighet. SVT Agenda försökte tillskriva vaken.se sin egenfabricerade teori om att ”judarna tar över världen”

Detta var i direkta fotspår från tidigare massmedia som också försökt göra liknande förtal och ryktesspridningar med grova lögner mot vaken.se. Vad som var avgörande i denna händelse var hur allt avslöjades när Granskningsnämnden gjorde sitt jobb och satte ned foten mot denna typ av agerande. Detta drog också ur trovärdigheten på all annan skildring av vaken.se som tidigare gjorts av andra medier. De tidigare skildringarna stod på en väldigt svag grund och hade av många redan uppfattats som rent förtal under flera år. Det är både tidskriften EXPO, Tidningen Fokus och flera andra som försökt fabricera denna falska bild av vaken.se och antisemitism.

Är traditionell massmedia så rädda för alternativa nyhetssajter så som vaken.se att dem faller till så låg nivå som förtal om ämnen som inte ens berör vaken.se. Granskningsnämnden gjorde sitt jobb och fällde SVT för bristande saklighet. De tidigare publikationer borde följa i SVT Agendas fotspår och be om ursäkt för sina falska påståenden om vaken.se. Det har gått flera år och dessa ursäkter och klargöranden om påhittad antisemitism från EXPO lyser med sin frånvaro.

SVT Agenda fälls av granskningsnämnden (Vaken.se)

Vaken.se är mot all from av rasism och främlingsfientlighet och har under 10 år haft som mål att stödja alla människor, oavsett kön, etnicitet eller religion att få kunskap och frihet genom att delge kritisk information som tidigare varit svårtillgänglig för allmänheten.

FAQ – Vanligt ställda frågor om VAKEN.SE

Läs även dessa artiklar i ämnet:

VAKEN.SE: SVT Agenda fällda av granskningsnämnden, VAKEN.SE
NEWSVOICE: SVT Agenda ber formellt Mikael Cromsjö från Vaken.se om ursäkt. 8 nov 2011.
VAKEN.SE: Granskningsnämnden fäller SVT för osann antisemitisk koppling mot Mikael Cromsjö (vaken.se) 6 nov 2011.
VAKEN.SE: Vaken i SVT Agenda 30 april 2011.
FAQ: VAKEN.SE Vanligt ställda frågor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här