Akta dig för bedrägerier när du bokar hotell på nätet

  kreditkort

  I jakten på billiga hotellnätter händer det att semesterfirare blir lurade. De kanske upptäcker att hotellet de betalat så mycket för inte alls var femstjärnigt, eller så finns det inte ens ett hotell överhuvudtaget. Men det finns en del man kan göra för att undvika att bli lurad.

  Ju mer vi handlar på nätet, desto mer ökar bedrägerierna. Tyvärr finns det en hel del folk som vill lura dig på dina pengar bara de får chansen. Det kan vara allt från att någon använder dina kortuppgifter för att boka hotell, till att man förfalskar recensioner eller att hotell som betalar mer till bokningssajterna rankas högst.

  Så undviker du att bli lurad
  Men hur ska man då göra för att inte gå på dessa bluffar? Här följer de viktigaste sakerna du bör göra.

  Boka direkt via hotellet
  Att boka direkt via hotellet är oftast ett säkert sätt att boka. Dock betyder det att du måste veta att det är ett existerande hotell och du behöver kanske även hitta andra oberoende sidor med recensioner så att du vet om det är bra. Att boka hotell hos en känd kedja är också tryggare, som exempelvis Scandic Hotels.

  Välj rätt bokningssajt
  Om du vill kunna jämföra priser mellan hotell och få en bra deal är det inte uteslutet att använda dig av en bokningssajt, så länge du använder en välkänd som du vet är trygg att använda. Du kan till exempel använda dig av hotelloo.se.

  Läs det finstilta
  Precis som när du skriver under andra avtal bör du alltid läsa det finstilta när du bokar hotell. Detta gäller även om du inte misstänker att du håller på att bli lurad, för det är bra att känna till avbokningsregler, till exempel.

  Lite inte alltid på betygen
  Var kritisk när du läser igenom recensioner. Det är inte helt ovanligt att hotell skriver recensioner själva eller betalar någon för att skriva dem. Leta efter specifik information som bara någon som bott där kan veta och skulle tänkt på att skriva.

  Se till att du får ett bra rum
  Gå med i hotellets bonusklubb, berätta att det är er bröllopsdag eller be om att få en trevligare utsikt. Även om man inte har blivit blåst är det trevligt att bli uppgraderad och ibland kan man bli förvånad över hur tillmötesgående hotellet är om man frågar!

  Läs mer på Expressen.

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here