Washington DC, 3 april – Efter två veckor av imperialistiska attacker, blir Libyen stormat av al-Qaida terrorister, inbördeskrig, Natos flyganfall, kryssningsmissiler, Predator-drönare, och C-130 attackhelikoptrar – allt möjliggörs av de CIA-stödda al Qaida-rebellerna från Cyrenaika. Amerikanska, brittiska, franska och holländska kommandosoldater har tagit ledningen för rebellerna, och beväpnar dem med moderna vapen i uppenbar strid mot vapenembargot som anges i FN:s säkerhetsråds resolution 1973. Al-Qaida stjäl också tunga vapen på egen hand, som presidenten i Tchad har rapporterat. Den sjungande morgondagens enfaldiga amerikansk-brittiska färgrevolutionsretorik har upplösts, och avslöjar verklighetens brutala, cyniska, imperialistiska drift att tillintetgöra den moderna nationalstaten.

Rebellernas triumvirat av terror regerar i Darna
Enligt Londontidningen Daily Telegraph den 26 mars, är Darna (även översatt som Derna eller Darnah), en viktig stad i rebellernas hjärta situerad mellan Benghazi och Tobruk, under befäl av al-Hasidi, en al-Qaida-terrorist ledare som tränade och fraterniserade med Usama bin Ladin i Khost terroristträningsläger i Afghanistan. Hasidi skryter med att ha skickat 25 soldater för att bekämpa USA:s och Natos styrkor i Afghanistan, man undrar hur många de lyckades döda. Hasidi var en amerikansk krigsfånge efter att ha fångats av pakistanier, men berättar för Wall Street Journal den 2 april att han nu hatar USA endast ”mindre än 50%” och antyder att amerikaner kan rädda sig själva genom att blidka al-Qaida med vapen, pengar , politisk makt, och diplomatiskt stöd.Vid hans sida i stadens ledarskap är Sufian bin Kumu, Usama bin Ladins chaufför, en annan terrorist som var intagen på Guantánamo Bay i sex år. Också bland de stadens fäder i Darna är al-Barrani, en hängiven medlem av den Libyska islamiska kampgruppen, som gick samman med al-Qaida under 2007.

Denna skock av fanatiker, psykopater, och brottslingar märks av CIAs media som en effektiv styrande elit för framtida demokratiskt styre av Libyen. I verkligheten skulle Benghazi rebellrådet, späckade med al-Qaida terrorister, härska över sänkningen av landet in i ett kaos av tribalism, krigsherrar och kriminella syndikat som skulle innebära slutet för civilisationen i området. Just detta verkar vara målet för USA: s politik, och inte bara i Libyen.

Darna, Nordöstra Libyen: världens huvudstad för rekrytering till terrorism
Inte heller är dessa personer atypiska. I en studie från December 2007 utförd av den amerikanska Military Academy i West Point visade att Libyen (7 miljoner invånare) producerade 20% av alla al-Qaida soldater som passerade den syriska gränsen in i Irak på den tiden. Samma stad Darna (befolkning ca 60.000) var det enskilt största centrum för rekrytering till terrorism i världen, följt av Riyadh, Saudiarabien (befolkning 4,5 miljoner), rebellernas huvudstad Benghazi placeras också i topp fyra. Libyen skickade dubbelt så många terrorister till Irak per capita liksom Saudiarabien, och 85% av libyerna som uppgav en specialitet valde självmordsbombare.

The London Economist, BBC Newsnight, och ett ökande antal pro-Obama krigshetsande kvasi-akademiker försöker att fördunkla dessa rena fakta. Dessa är nu återhållsamma, pluralistiska, demokratiska terrorister, hävdar de. CIA: s begränsade ”hang-out” operation som kallas Wikileaks har hjälpsamt släppt doktorerade kablar som påstods visa att det verkligen var USA:s stöd för Gaddafi som drev dessa fanatiker till förtvivlan och terrorism – vilket är en del av CIA: s linje. Den 1 april har Benghazirebellerna själva utnyttjat mediernas närvaro vid fredagsbönen och hållit upp plakat som förnekar att upproret drivs av al-Qaida. Om så är fallet, låt dem fördriva detta terror triumvirat av Darna och avslöja namnen på de dussin eller fler anonyma medlemmar av rebellernas råd som misstänks tillhöra al-Qaida.

Hillary Clinton medger hon inte har någon ”100% insyn” hos rebellerna, och amerikanska amiral Stavridis, Natos befälhavare, har sagt till senatens försvarsutskott om att han ser bara ”glimtar” av al-Qaida. Om sanningen ska fram, är den centrala roll som al-Qaida har utan glimtar, men är lika ljus som middagssolen över Medelhavet.

Fyra plågor i Libyen
Den libyska upproret har fyra komponenter. Den första är Storbritanniens bidrag, och består av den monarkistiska och rasistiska Harabi och Obeidat stammarna från Benghazi-Darna-Tobruk korridoren, vars traditionella kultur är en skum bakåtsträvande Senussigrupp. När de kämpade mot den italienska kolonialismen, allierade sig dessa stammar med de brittiska och belönades genom att se sin Senussi ledare på tronen som kung Idris I, som störtades av Gaddafi 1968.

Berövade sin roll som den monarkistiska härskande klassen, hatar denna grupp de svarta och mörkhyade pro-Gaddafi Fezzan stammarna från sydvästra Libyen, och detta har eldat på lynchningarna och massakrerna av många svarta afrikaner från Tchad, Mali och Sudan som arbetar i Libyen, vilka västerländsk media har ignorerat. Enan Obeidi, kvinnan som hävdar att hon blivit våldtagen av Gaddafi trupper, är en Obeidat från Benghazi, och detta bidrar starkt till att hennes historia ifrågasätts. För media, är hon som en ny version av Kuwait spädbarnsdöd bluffen från 1990, som görs på beställning för att piska upp krigshysteri mot Gaddafi.

Två ingredienser kommer från CIA. Dessa är al-Qaida själva, som grundades som CIA: s egen Arablegion mot Sovjetunionen då CIA´s biträdande direktör Robert Gates – den nuvarande försvarsministern , i Afghanistan 1981-1982. En annan CIA ingrediens är den libyska National Salvation Front, baserad först i Sudan och sedan i norra Virginia, som förmodligen skickar CIA tillgången Khalifa Hifter att leda rebellernas militära, troligen också att omfatta närvaron av al-Qaida typer.

Den fjärde kompo