Enligt källor ska Jabhat al-Nusras ledare nyligen ha träffat fältchefer i den västra delen av Idlib för att övertyga islamisterna att åka till Ukraina i stället. De som var villiga att ansluta sig till den ukrainska armén utlovades ekonomiska belöningar. al-Nusra-ledaren ska även ha förklarat för anhängarna att islamistiska organisationer har ”en gemensam fiende – Ryssland”.

2015 förklarade den amerikanske ekonomiprofessorn Michael Hudson i en intervju att USA använder samma strategi i Ukraina mot Ryssland som man gjorde i Afghanistan mot Sovjetunionen, alltså att man värvar de mest extrema element som finns för att slåss mot USA:s motståndare. I Afghanistan handlade det om islamister, som CIA finansierade genom ”Operation Cyklon”. Ur detta kom al-Qaida och Usama bin Laden.

Läs mer på swebbtv.se, al-Qaida-terrorister omplaceras till Ukraina från Syrien

1 KOMMENTAR

  1. Det verkar som man planerar att konfiskera Ryska pengar utomlands för att betala rysslands krigsskadestånd till Ukraina. Detta måste stoppas. Annars blir det som efter 1;sta världskriget att det växer upp en ny generation som känner sig för hårt straffad för något som deras fäder gjort.
    Jag vill se en insamling som hjälper Ryssarna att betala.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här